VIDEO: JAJIMA NA INFORMER – Prosvjed protiv tabloida koji je objavio intervju sa silovateljem

Veliki prosvjed dogodio se ispred redakcije provladinog tabloida Informer u središtu Beograda, a prosvjednici su zahtijevali odgovornost vlasnika i urednika zbog intervjua s osuđenim serijskim silovateljem koji je objavio taj list.

Serijskim silovateljima nije mjesto u javnom prostoru, medijima i emisijama, već u zatvoru, poručeno je s prosvjeda na kojemu se okupilo stotine prosvjednika, uglavnom žena.

”Vama je žena majka, vama je žena sestra, vama je žena kći – i vi ste došli i zaštitili Informer! Mene uhićujete do sutra, znam da se vjerojatno neću ni zaposliti u ovoj državi poslije ovoga. Ali nas vrijeđate svaki dan jer ne dolazite po tri sata kad netko prijavi nasilje”, upozorila je jedna od aktivistkinja na prosvjedu ispred redakcije tabloida Informer na prosvjedu u organizaciji feminističkog pokreta ”Ženska solidarnost”.

Protive se objavljivanju razgovora s Igorom Miloševićem koji se, izborom urednika Dragana J. Vučićevića, ujedno i vlasnika, koji podupire predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, na naslovnici lista hvali da je od svoje 14. godine dosad na slobodi bio ukupno tri mjeseca.

Milošević je nedavno pušten poslije izdržavanja višegodišnje kazne, a brojne udruge žena i civilnog društva istaknule su bojazan da bi mogao ponoviti svoja djela i ukazale na opasnost njegovog slobodnog pojavljivanja u javnosti.