VIDEO: IZBORI U SRBIJI – Prijetili su mi smrću, a sada prijete smrću i mojoj kćeri – kaže Đorđe Balašević

đorđe balašević

Jelena Balašević kći legendarnog pjesnika i glazbenika Đorđa Balaševića, u posljednje vrijeme, kako su izbori u Srbiji, dobija prijetnje, pa čak i smrću. Đorđe kaže kako su i njemu nekada, kao i njoj sada, prijetili i to nakon izjava Aleksandra Vučića, sadašnjeg premijera Srbije.

“Ovo radim za moju Bebu, a mogli bi i vi za vaše Bebe”, rekao je Balašević u poruci na snimci koja se može naći na društvenim mrežama.

Kaže Balašević kako ga je nekada “mladi ministar informiranja”, 1998. godine nazvao “jeftinom fukarom” koja je išla u Sarajevo pjevati muslimanima umjesto da pjeva srpskoj djeci.

“Doživio sam sada da i njoj prijete smrću, i to nakon izjave nekadašnjeg mladog ministra koji me je onomad nazvao jeftinom fukarom, a koji je u međuvremenu postao skupa fukara i koji je i sam otišao u Bosnu, ali se vratio brže nego što sam ja odande došao”, ispričao je Balašević.

Jelena Balašević dobila je prijetnje smrću jer je na Twitteru kritizirala vladu premijera Vučića. On ju je nakon toga optužio za “rasizam i šovinizam”.

To “sjeme mržnje” koje se sije “teško može niknuti u zemlji kao što je Vojvodina”, kaže Balašević.

O svojoj kćeri Jeleni Balašević je rekao da je mlada, talentirana žena, koja bi sa svoja dva fakulteta htjela doprinijeti svom gradu i zemlji u kojoj živi.

Jelena Balašević je ministrica kulture u vladi u sjeni, koju je sastavila Demokratska stranka.

Reče Balašević da je i on među onima koji su odavno “izgustirali” DS, ali nisu izgustirali demokraciju.

“Ovo što se sada događa nije stvar opstanka DS-a, već opstanka demokracije. Ovo su čuvari vatre kojima treba pomoći. Ne miješam se u politiku već dugo, ali demokracija je u čitavoj zemlji pala na cenzus”.

Svojoj djeci i unucima, kaže, želi da u budućnosti nemaju pojma tko se sve bavi politikom.