VIDEO: IZBIO U TRI U NOĆI – Lokaliziran požar pored plaže Zrće na Pagu

Sa Zrća na Pagu stigla je vijest o velikom požaru koji je izbio noćas.

Izvor: Media servis

U pomoć je poslan i kanader, a zbog požara je privremeno prekinut promet na državnoj cesti DC106 Pag-Novalja.

No, iz HAK-a su javili da se tom cestom ponovno može prometovati.

Iz DVD-a Novalja potvrdili su nam da je požar, čije gašenje otežava bura, lokaliziran.

Požar je izbio oko tri sata u noći pored plaže Zrće. Uzrok nije poznat.

Požar koji je noćas buknuo na otoku Pagu pored plaže Zrće lokaliziran je jutros oko 7 sati, potvrdio je za Media servis zapovjednik Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije Zvonimir Lonačarić.

‘‘Dio snaga upravo povlačimo s pozorišta. Oko 6 sati nam je došao jedan kanader u ispomoć, bacio je tri vodene bombe i malo lokalizirao požar uz prometnicu Novalja-Kolan. Tu nam je bilo najkritičnije, na jednom mjestu čak je i prebacilo, ali na vrijeme se to uhvatilo da ne ide prema naselju Gajac. Sad radimo na dogašivanju i ostat ćemo do daljnjega na čuvanju pozorišta‘‘.

Izjavio je i da su morali obaviti evakuaciju nekoliko tisuća turista koji su sinoć bili na Zrća kao i ukloniti 200-tinjak automobila s obližnjeg parkinga. Na pitanje o uzroku požara i postoji li sumnja da je podmetnut, Lončarić je odgovorio:
‘‘Nema nikakvih naznaka, ali s obzirom na to da nije bilo nikakvog nevremena i grmljavine, mogu ovako s naše strane, ako uopće smijem to prognozirati, reći da je 90 posto, pa čak i sa sigurnošću mogao tvrdi, da je ljudski faktor u pitanju. Je li to iz nehaja ili je postojala namjera, to će kolege iz MUP-a sigurno utvrditi‘‘.