VIDEO: IZBEZUMIO STRUKU – Estetski kirurg plesao u ritmu i držao tkivo pacijentice dok je operirao

David Majana

Kolumbijski estetski kirurg David Majana iz Medellína, izazvao je veliki skandal kada se pojavila snimka na kojoj je vidljivo da on usred operacije pleše u ritmu brze glazbe sa svojom medicinskom sestrom.

Pripremila: Marta Velikić

Odmah je napadnut jer se ogriješio o liječničku etiku, pokazao je nepoštovanje prema pacijentu, ali i prema svojoj profesiji.

Snimku je na Twitteru objavio Bernardo Alejandro, inače gradski vijećnik, koji je napao kirurga na sve moguće načine.

Zanimljivo, Majana se nije jako uznewmirio. Objasnio je javnosti kako je na operacijskom stolu bila njegova tetka, kojoj je obavlja zatezanje kože na trbuhu.

Majana je tvrdio kako je baš ona željela jednu takvu veselu snimku s operacije za uspomenu.

Oprav dao se na sljedeći način:

“Vlastitoj teti, niti u jednom trenutku nisam ugrozio život. A tkivo koje možete vidjeti je ionako koju minutu kasnije bilo odstranjeno. Rodila je troje djece i taj zahvat bio joj je jako važan…

Snimku se moglo vidjeti samo u mojoj obitelji a medijima je sve poslao netko tko mi je htio narušiti ugledu i karijeru”.

Misli kako mu je sve smjestila djevojka s kojom je prekinuo vezu.

Javbio se i Ernesto Barbosa, član kolumbijskog društva za plastičnu i estetsku kirurgiju. Kaže kako kirurg nije ugrozio život žene.

Ali, osudio je ples za vrijeme oparacije, objasnivši: “Glazba za vrijeme operacije nije sporna. Nekima pomaže u koncentriraji. Ali valja misliti na pacijenta i izbjegavati nešto što bi ga moglo ugroziti.”

https://www.youtube.com/watch?v=kr_Q6amz3lk

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!