VIDEO: IZBACILI JU IZ TAKTA – Premijerka Srbije lupala po mikrofonu i oporbu nazvala “govnarima”

Premijerka Srbije Ana Brnabić na sjednici Skupštine burno je reagirala na navode oporbe o članici Radne skupine za mentalno zdravlje, a nakon govora udarila je mikrofon i oporbu nazvala govnarima.

Miroslav Aleksić iz Narodne stranke je izjavio da je u Radnoj skupini za mentalno zdravlje i sigurnost mladih i Milica Pejović Milovančević iz Instituta za mentalno zdravlje, koja je, kako tvrdi Aleksić, “kućni prijatelj Kecmanovića”, roditelja dječaka koji je počinio masakr u OŠ Vladislav Ribnikar u Beogradu.

“Formirate tim vlade za podršku mentalnom zdravlju, koga stavljate u taj tim, pored šefova vlade? Stavljate doktoricu Milicu Pejović Milovančević iz Instituta za mentalno zdravlje, igrom slučaja ta gospođa je kućni prijatelj Kecmanovića, ne znam znate li to, igrom slučaja, (Brnabićki: nemojte da se zgražavate nego me slušajte, ne pričam napamet), i kako je poznavala K.K“, tvrdi Aleksić.

Premijerka je na to burno reagirala dugim monologom.

“Napali ste ženu koja je potpredsjednik, praktično najveći naš ekspert koji vodi skupinu za mentalno zdravlje djece – šefica Instituta za mentalno zdravlje, specijalista psihijatrije Milica Pejović Milovančević i redovni profesor na fakultetu i vi se usuđujete njoj nešto reći. Zašto? Zato što je pristala biti u radnoj skupini. A šta želite? Da žena napusti Radnu skupinu, je li to dobro za zemlju i djecu? Kako vas nije sramota da uzmete tu ženu u usta? Vidjela sam je dva puta u životu i imam samo riječi hvale. Ta žena, kad se dogodila tragedija, ovo monstruozno ubojstvo, ušla je sa svojim timom u školu i od tada nije izašla iz te škole, radila s djecom,  nastavnim kadrom i roditeljima dan i noć, tako da su roditelji rekli – ne želimo nekog drugog. Vi ste nju danas stavili na tapet, kako vas nije sramota? Razumijete li da postoji nešto što je iznad politike, možete li vi to shvatiti u glavi lokalnog sjecikese, da postoji nešto što se ne dira? Ne branim sebe, već najstručnije ljude u ovoj zemlji“, rekla je obraćajući se zastupnicima Narodne stranke, prenosi N1.

Upitala ih je žele li otjerati najbolje ljude iz zemlje.

Govoreći o ženama žrtvama obiteljskog nasilja, rekla je da je svake godina kada je oporba bila na vlasti bilo, kako je navela, više ubijenih žena u obiteljskom nasilju nego prošle, pretprošle i godine ranije.

“Što se tada niste bavili time, što tada niste davali ostavke? Jeste li tada imali opoziciju koja vas je optuživala za smrt žena? Niste. Znate zašto? Zato što ste u opoziciji imali prije svega ljude, a poslije političare. A mi danas imamo lokalne sjecikese koji nikakve veze nemaju sa moralom, nikakve veze nemaju sa etikom i sa tim šta znači da se borimo za našu djecu… Je li vas briga? Baš vas briga, napali ste ženu koja se bori za mentalno zdravlje ove djece, sram vas bilo”, rekla je Brnabić i udarila u mikrofon.

Ipak, prije nego što ga je u potpunosti isključila, moglo se čuti da je premijerka rekla “govnari”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!