VIDEO: IVICA PANDŽA ORKAN – “Kosovo vode ratnici, a Hrvatsku Njonjo i Šonjo!”

Hrvatske ratne veterane u Prištini je dočekao predsjednik parlamenta Kosova Kadri Veseli, koji je bio ratnik.

“Njihov premijer Haradinaj i predsjednik države Tachi isto su bili ratnici, a Hrvatsku vode Njonjo i Šonjo, to se ne može uspoređivati”, izjavio je u Bujici na Z1 televiziji Ivica Pandža – Orkan, umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske, koji je zajedno s bajkerima iz Moto kluba ‘Veterani – Croatia’ i moto kluba 4. brigade HV.-a, povodom 20 godina slobode Kosova posjetio mladu državu.

Orkan je napomenuo kako su kosovski dužnosnici i narod hrvatske ratne veterane dočekali uz najviše počasti i da ih kosovske vlasti poštuju više nego aktualna vlast u Hrvatskoj! Iako su se susreli s najvišim dužnosnicima Kosova, hrvatska veleposlanica Marija Kapitanović nije izdvojila ni minutu za sudionike moto maratona ‘Jaši do Kosova ’19.’ koji je trajao od 16. do 19. lipnja.

“Oslobodilačka vojska Kosova ima samo jednu veteransku udrugu, a ne kao Hrvatska – na stotine. Njihovi su branitelji jedinstveni i oni su vlast u državi,” rekao je Pandža, pun dojmova nakon povratka s Kosova.

Orkan je u Bujici prokomentirao susret hrvatskih bajkera, ratnih veterana s pripadnicima kosovske specijalne postrojbe ‘ROSU’: – To su fantastični dečki, odlično opremljeni i sjajno motivirani. Spoj mladosti i iskustva. Nešto između našeg ‘Lučkog’ i interventne policije… Kada su nas vidjeli, sa svojih su uniformi skidali oznake i poklanjali nam, a mi njima hrvatske. Zbog fotografije s njima na kojima pozdravljamo rukama u obliku albanskog dvoglavog orla, napali su nas svi beogradski mediji, a nama to služi na čast!

Posebnu poruku pukovnik Ivica Pandža – Orkan poslao je srbijanskim vlastima: Poručujem Vučiću, Vulinu i Dačiću, ostavite se Kosova, njihova je vojska odlično opremljena, motivirana i spremna. Spremni smo i mi, bude li trebalo, pomoći našim prijateljima, kao što smo to već činili 1997. i 1998. godine. Albanci su ginuli za Hrvatsku i oni su naši prijatelji i glavni saveznici. Beograd protiv Kosova nema nikakve šanse!

(OPŠIRNIJE USKORO…)