VIDEO: IVAN VILIBOR SINČIĆ – Pozivam na smjenu uprave Uljanika

ivan vilibor sinčić, sabor

U stanci Živog zida i SNAGA-e Ivan Vilibor Sinčić govorio je o stanju u Uljaniku.

Danas je sazvana skupština dioničara pa je Sinčić pozvao sve zaposlenike, dioničare i kooperante da ne dozvole bilo kakve poteze uprave koji bi doveli do smanjenja broja radnih mjesta, stečaja ili gašenja brodogradnje.

“Ako se i sindikati slažu da je uprava nesposobna, da nije adekvatna, ako se s time slaže i premijer Plenković pa čak i oporbeni SDP, zašto onda ne govorimo o smjeni uprave? Evo ja ću se samo to zapitati. Ja ću ovdje, s ovog mjesta pozvati na smjenu uprave. Dosta je tog sindroma termita da se uprave sele iz jedne firme u drugu, a da firme nestaju”, poručio je Sinčić.

Uz snimku na Facebooku je Sinčić objavio:

/STANKA NA TEMU BRODOGRADILIŠTA ULJANIK/

Uzeo sam ovu stanku kako bi govorio o stanju u brodogradilištu Uljanik, odnosno o Uljanik grupi, koja danas ima skupštinu dioničara.

U Hrvatskoj stvari propadaju često ne zato što su djelatnosti neprofitabilne, već zato što se njima i veoma loše upravlja! U jednoj tužnoj priči propasti naše brodogradnje i smanjenja opsega broja radnika i ekonomske moći tog sektora Uljanik je uvijek bio neka svijetla točka. Evo sve je otišlo dolje, ali taj Uljanik je pozitivan primjer koji treba slijediti do negdje kraja prošle godine.

Ja sam se osobno šokirao kada su nam se javili radnici i kooperanti i kada smo otišli tamo i pustili njihove priče u javnost. Nažalost srušila se i ta slika o Uljaniku kao o jednoj pozitivnoj priči. I tamo je sprega lokalne i regionalne politike s državnom politikom, te s kojekakvim privatnim interesima dovela do ogromnih problema.

Pa je tako bilo slučajeva da u brodogradilištu Uljanik po pet mjeseci nisu bili plaćeni kooperanti, a od određenih grupa, odnosno firmi te grupacije nije bilo niti plaća za radnike, a s druge strane otišli smo i u 3 MAJ, koji je dio Uljanik grupe i tamo osam mjeseci čovjek kooperant nije platio svoje zaposlenike. Morao je prodavati vlastitu imovinu i podizati kredite, jer mu jednostavno potraživanja nisu bila isplaćena.

Pozivam s ovog mjesta sve dioničare, radnike, kooperante sve one koji mogu odlučivati na današnjoj skupštini da ne dozvole bilo kakav plan, ili bilo kakve poteze uprave koji bi doveli do smanjenja broja radnih mjesta, stečaja, rasprodaje imovine ili gašenja brodogradnje. Ako se i sindikati slažu da je uprava nesposobna, da nije adekvatna, ako se s time složio i premijer Plenković, pa čak i oporbeni SDP, zašto onda ne govorimo o smjeni uprave?

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/vilizapredsjednika/videos/2049296001956245/” bottom=”30″]