VIDEO: IVAN PERNAR – Napadaju me oni koji su zamračili desetke milijuna kuna

Podijelite članak

Prijedlog Zakon o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma o kojem je Sabor počeo raspravu izazvao je velike i žučne polemike.

U svojoj raspravi Ivan Pernar, zastupnik Živog zida, iskoristio je priliku kako bi podsjetio da ga sada prozivaju i napadaju zbog toga što je stranci Abeceda demokracije donio sredstva iz proračuna upravo oni koji su zamračili i mimo zakona silna sredstva.

Pernar je podsjetio na HDZ-ovu aferi FIMI  medija i pitao što je tada radila Državna revizija, koja danas pronalazi nepravilnosti u Živom zidu.

Uz snimku svoje rasprave Pernar je na Facebooku napisao:

“O teškom kriminalu za koji HDZ optužuje Državno odvjetništvo i svjedoci pokajnici, a koji se ignorira od strane medija.

Ono što je bitno jest da se ovdje radi o enormnim količinama novca, desecima milijuna kuna, a zašto to spominjem? Državna revizija nikada nije rekla: Drage dame i gospodo mi sumnjamo da se u HDZ-u vodilo paralelno knjigovodstvo, mi sumnjamo da je dio novaca išao mimo računa, odnosno da stvarno knjigovodstveno stanje ne odgovara onome koje je u financijskim izvještajima i Državna revizija nije zato tražila da se obustavi financiranje HDZ-a iz državnog proračuna, a radi se o desecima milijuna kuna.

Ja pitam kako? Kako je to moguće? Koja je uloga onda Državne revizije? Je li uloga Državne revizije možda likvidacija političkih oponenata? Je li uloga Državne revizije uz pomoć medija ocrniti i prikazati kao kriminalce ljude koji se zapravo bore protiv kriminala?”

Komentiraj