VIDEO: IVAN PERNAR – Mažu nam oči rodnom jednakosti, a tjeraju žene da rade do 67. godine!

ivan pernar

Ivan Pernar, zastupnik Živog zida, iznio je mišljenje kako bi žene morale ići ranije u mirovinu i da ih se ne smije tjerati da rade do 67. godine.

Pitam gospodu iz SDP- a koji se zalažu za rodnu ravnopravnost istu stvar pitam i gospodu iz GLAS-a i HNS-a zašto podržavate to da se izjednači dob za odlazak u mirovinu ženama i muškarcima?- rekao je među ostalim Pernar, a iznio je i neke podatke:

Uvažene dame i gospodo sve do 2014. godine žene su mogle odlaziti u mirovinu s navršenom 61 godinom života bez ikakvih penala, međutim perfidno se donio zakon da se dob za umirovljenje svake godine nakon 2014. godine pomiče za tri mjeseca sve do 65 godine.

Plan je naknadno dići dob za umirovljenje na 67 godina života, što znači da će zbog reformi mirovinskog sustava, koje su napravile Vlade upravljane iz Brisela i lijeve i desne koje nam tu drobe i mažu oči o rodnoj jednakosti i ravnopravnosti, žene ići u mirovinu šest godina kasnije nego što bi trebale.

Postavlja se pitanje treba li ženama takva vrsta rodne jednakosti, odnosno da li je priča o rodnoj jednakosti samo jedan paravan, čiji je cilj nametnuti ne samo ženama, nego i muškarcima u konačnici da rade dulje.

Pitam gospodu iz SDP- a koji se zalažu za rodnu ravnopravnost istu stvar pitam i gospodu iz GLAS-a i HNS-a zašto podržavate to da se izjednači dob za odlazak u mirovinu ženama i muškarcima?

Kada znamo da su žene slabiji i nježniji spol, te da često rade teške poslove, da moraju odgajati djecu itd. mislim da vaša politika nije usmjerena ka zaštiti žena i da ta rodna jednakost koju nam Brisel sugerira zapravo neće dovesti do boljeg položaja žena, već naprotiv – ženama će u praksi život biti još teži.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/pernari/posts/2033341583658281″ bottom=”30″]