VIDEO: IVAN PERNAR – Kolakušić je “preveslao” birače jer je plaća u Bruxellesu da boli glava

Ivan Pernar, saborski zastupnik i čelnik SIP-a, komentirao je neke izjave Mislava KOlakušića, europarlamentarca i sudionika predsjedničkih izbora, tvrdeći kako je  okomio “preveslao one koji su mu vjerovali”.

Naime, Kolakušić je objavio da neće sudjelovati na sljedećim parlamentarnim izborima, nakon što je u prvom krugu predsjedničkih izbora u nedjelju završio četvrti, s 5,87 posto glasova.

Prije izbora najavio je da se vraća u Bruxelles ako na predsjedničkim izborima ne osvoji 600.000 glasova, a osvojio je oko 112 tisuća.

Pernar je na Facebooku napisao:

”Kako je Kolakušić preveslao one koji su mu vjerovali.

Poanta svega je da mu je cilj bio upast u Europski parlament zbog plaće. U slučaju da je išao na izbore za Sabor iduće godine, na kojima bi sigurno uspio prijeći prag od 5%, morao bi iz odgovornosti prema biračima preuzeti mandat u Saboru.

Međutim, plaća u Saboru je samo 2000€, a u Briselu su cifre da boli glava.

Jedini način da ostane u Briselu i “sačuva obraz” je da stavi nerealan cilj od 600.000 glasova na predsjedničkim izborima.

Slikovito rečeno, da uloži u kampanju 12 kuna i kaže da su izbori test inteligencije. Pa ja pitam kakvu bi to inteligenciju građani morali imati da njih 600.000 u prvom krugu pored 10 drugih kandidata zaokruže baš njega.

Pa 600.000 glasova nisu dobili niti Kolinda i Milanović koji idu u drugi krug.

Čist račun duga ljubav, kaže da će se “držati riječi” i preskočit parlamentarne izbore jer nije osvojio ciljanih 600.000 glasova, naravno, i pojaviti se na idućima za europski parlament.

Netko će reći da se čovjek samo drži riječi. To je točno, s tim se možemo složiti, ali ako je jasno iz aviona da je takav cilj bio teoretski nemoguć (toga su vjerujem bili svjesni i njegovi birači), postavlja se pitanje ne toga drži li se on svoje riječi, nego smisla te najave.

To je ta moralna vertikala koja se tamo slizala sa Sinčićem koji se kleo da neće ići u Brisel i da će se zastupnici s liste Živog zida rotirati, na kraju je otišao samo on, a od rotiranja nema ni R.

Ne bi me čudilo da taj dvojac poštenjaka zajedno ode i na iduće europarlamentarne izbore. Pitanje je samo koliko će onda dobiti glasova, tj. hoće li uspjeti sačuvati privilegije.”

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/pernari/posts/2549355842056850″ bottom=”30″]

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/pernari/videos/297841581149741″ bottom=”30″]

Komentiraj