VIDEO: I TO JE HRVATSKA – Uhitili “neposlušnu” nastavnicu – stavili joj lisice

Društvenim mrežama širi se snimka na kojoj dva policajca privode ženu i stavljaju joj lisice

Portal SBplus objavio je kako se sve dogodilo ispred zgrade Osnovne škole “Vjekoslav Klaić” u Garčinu kod Slavonskog Broda.

Privedena je nastavnica koja radi u toj školi.

Do privođenja je navodno došlo zbog nepoštovanja koje je nastavnica iskazala prema upozorenjima policijskih službenika koji su je nekoliko puta zamolili neka ih prestane snimati vlastitim mobitelom.

Da snimka ne orikazuje cijeli incident, kratko su rekli iz policije.

Pozvani su, kažu, jer osoba ometa ulazak učenika u školu i ne ispunjava uvjete za ulaz.

Nakon neugodnosti, natezanja, prisile i lisica, nastavnica je puštena nakon obrade, kažu u policiji.

Učiteljicu likovnog, Josipa Čeliković je navodno u školu pokušala ući bez COVID potvrde.

“Ujutro je nastavnica Likovne kulture trebala od pola osam imati nastavu u Garčinu. Procedura je na ulasku u školu bila jednaka. Snimala me mobitelom na ulazu, pitala otkud mi pravo da je pitam za potvrde. Pokušala sam na smiren način još jednom pojasniti svoje obveze i sve odraditi prema gore spomenutim uputama. U krug škole i danas su ponovno došli meni nepoznati ljudi”, rekla je za SBplus Osnovne škole „Vjekoslav Klaić”, Danijela Erić.

“Nastavnica je pokušala ući u školu i na druga vrata te sam je u tomu spriječila. Nakon toga sam pozvala policiju. Iako sam joj to nudila, bilješku nije potpisala. Policija me nakon toga uputila neka se vratim u školu, kazavši kako će oni riješiti situaciju pred zgradom. Što se dalje događalo, ja ne znam, ali dok sam bila prisutna, nastavnica je čitavo vrijeme snimala policijske službenike. Oni su je desetak puta opomenuli da to ne smije činiti te da im se ne obraća na grub način, no očigledno ih nije poslušala. Djelatnici se ne moraju cijepiti, ali moraju se testirati. Uistinu smo učinili sve kako bi sustav funkcionirao, svima izlazimo u susret, ali – slagali se mi s tim privatno ili ne – pravila moramo poštovati želimo li ući na radno mjesto”.