VIDEO: HOROR SLIKE IZ NAJGOREG ZATVORA NA SVIJETU – Glavne su bande koje vladaju nad svima

zatvor

Mnogo je priča na temu ozloglašenih zatvora objavljeno, kao što je i snimljen veliki broj filmova na tu temu. Ovo je zatvor La Modelo u Managui. Živi se neljudski uz svakodnevnu makljažu, drogu, nasilje svih vrsta.

Fotografije koje su preplavile društvene mreže, snimljene su u Nikaragvi, točnije u zatvoru La Modelo u Managui, glavnom gradu, izgrađenom 1958. godine u kojemu se otvoreno koristi droga, a i svakodnevne su tučnjave. Fotografije su objavljene zahvaljujući prokrijumčarenim mobitelima, kako prenosi Daily Star.

Ovaj zatvor u centralnoj Americi zapravo vode bande, a čuvari redovito pretuku nekog zatvorenika. Ljudi lišeni slobode redovito sudjeluju i u vrlo nasilnim mečevima i tučnjavama kako bi im brže prošlo vrijeme.

Desetak zatvorenika dijeli ćeliju veličine 20 kvadrata u kojoj uopće nema tekuće vode, a kao toalet im služi rupa u podu.

Istu rupu koriste i za tuširanje i pranje oskudnog posuđa. Zatvor je zapravo slika korumpiranog pravosuđa u toj zemlji. Sestra jednog zatvorenika napravila je Facebook stranicu koja je, zahvaljujući ovim zastrašujućim fotografijama, skupila 12.000 lajkova.

Obitelj jednog zatvorenika osuđenog za trgovinu drogom i pranje novca tvrdi kako mu je u zatvoru uskraćena hrana, voda i pravo na odvjetnika.

Što je najgore, izložen je premlaćivanju pri čemu mu uskraćuju medicinsku pomoć. Drugi je pak optužen za seksualno napastvovanje, a dijeli ćeliju s još jedanaestoricom i spava na golom betonu.

Ovakva saznanja izazvala su šok i osudu kod korisnika društvenih mreža. (g. i.)

Komentiraj