VIDEO: HIT NAD HITOVIMA – Sanader: “Pa gdje su ti HDZ-ovi lopovi? Kako se stranka može naći pod istragom?”

Ivo Sanader i HDZ konačno su nakon desetak godina osuđeni za korupciju u aferi Fimi media, a zgodno je podsjetiri kako su se branili i napadali kada su iz oporbe dolazila upozorenja i kritike kako u Hrvatskoj jača korupcija, kako se debelo krade.

Mnogi koji i danas sjede u nekim važnim HDZ-ovim foteljama, koji su blizu aktualnom čelniku stranke i premijeru Andreju Plenkoviću, zabijaloi su tada poput nojeva glavu u pijesak.

Pozivali su se na staru poštapalicu i frazu u stilu – neka institucije rade svoj posao, kao da sami nisu bili dio, ili glavni dio tih institucija.

Bilo je tako i kada se šuškalo oko nekih sumnjivih radnji i pri samom vrhu vlasti, točnije u svezi s premijerom Ivom Sanaderom.

Na kraju, Sanader plaća danak svojim nezakonitim radnjama, iako su se mnogi oko njega izvukli bez onzira na nečiste ruke.

A da ni HDZ, a ni bilo tko iz HDZ-a nije zagrezao u kriminal moglo se čuti na svim skupovima sranke na kojima se oštro išlo na oporbu.

A sam čelnik HDZ-a Ivo Sanader je na skupovima, kojima su prisustvovala i poznata lica s naše estrade, zvijezde sporta, bio je burno pozdravljen od svojih članova kada je na optužbe oporbe odgovorio:

“Pa, gdje su ti HDZ-ovi lopovi, zašto nisu u zatvoru… pa nije valjda da ih nema?”

Sanader je na optužbe tadašnjeg čelnika SDP-a Ivice Račana sa skupa poručio: “Kako se jedna stranka može naći pod istragom?”

No, najbolje je da sami čujete te “bisere”.