VIDEO: HIT NA INTERNETU – Sin glasnogovornika Kremlja baš i ne bi tek tako u rat

Vladimir Putin jučer je objavio da se u zemlju uvodi djelomična mobilizacija, a brzo zatim na društvenim mrežama pojavio se video koji pokazuje razgovor voditelja Popularne politike, kanala na YouTubeu koji su osnovali simpatizeri Alekseja Navaljnog, i navodno sina Dmitrija Peskova, glasnogovornika Kremlja.

Dmitrij Nizovcev nazvao je Nikolaja Peskova i predstavio se kao vojni dužnosnik koji ga želi mobilizirati, piše ruski Insider.

“Sutra u 10 morate se javiti u mobilizacijski ured”, rekao mu je Nizovcev, te mu prigovorio što sam nije nazvao broj koji mu je pisao na pozivu.

“Ovaaaj… Vi… Očito, ja neću doći sutra u 10″, rekao je Peskov. Morate razumjeti… Da sam ja gospodin Peskov. I nije baš najbolje da budem tamo. Uglavnom, rješavat ću to, rješavat ću to na drugoj razini”, rekao je.

Nije htio ni da ga se upiše kao dobrovoljca.

“Moram razumjeti što se događa i koja su moja prava. Da me sutra odvedu… Vjerujte, ni vama ni meni to ne treba. Nemam problema s tim da branim domovinu, ali moram razumjeti svrhu tog pojavljivanja tamo. Govorim o određenim političkim nijansama”, kazao je.

O upisivanju kao dobrovoljca Peskov je rekao: “Napravit ću što mi se kaže. Ako Vladimir Vladimirović kaže da moram ići tamo, ići ću. Ja nisam običan”, rekao je, prenosi Insider.