VIDEO: HASANBEGOVIĆ PREDLAŽE – Evo tko bi trebao prebrojavati potpise inicijative za referendume

hasanbegović, sabor

Zlatko Hasanbegović, zastupnik stranke Neovisni za Hrvatsku, ponudio je prijedlog tko bi i zašto trebao prebrojavati i utvrditi vjerodostojnost svih potpisa birača iz Zahtjeva za raspisivanje državnih referenduma građanskih inicijativa “Narod odlučuje” i “Istina o Istanbulskoj”.

Podsjetimo, za posao provjere Ministarstvo uprave je sklopilo ugovor s tvrtkom APIS koji će napraviti kontrolu. Posao je težak nešto od više od milijun kuna plus PDV, a konačan iznos znat će se kad se svi potpisi provjere.

“Rok je 45 dana od dana predaje. Vjerujem da ćemo u tom roku imati kompletno izvješće”, rekao je ministar Lovro Kuščević, te poručio: “Još jednom šaljem poruku, a naročito onima koji su zagađivali medijski prostor proteklih nekoliko desetaka dana, koji su izrazili sumnju u nepristranost države, državne uprave i javnih službenika u ovaj posao, da je to krajnje neopravdano…”

Zlatko Hasanbegović pak kaže kako “HDZ, a posebno ministar Kuščević, su za to kompetentni, jer već imaju ekipirane timove koji prebrojavaju jačine, dužine pljeska….”

Pogledajte i poslušajte snimku.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/narododlucuje/videos/234996780516327/” bottom=”30″]

Komentiraj