VIDEO: GOVOR UZ PLJESAK – Pogledajte zašto ga je zaradio Milorad Pupovac

“Iza Borisa Miloševića nisu ostale nikakve zastare. Ni poslovne ni ratne. Zato molim da tog mladog čovjeka, oni koji su u jednom trenutku posrnuli u životu, neki lakše, neki teže, ostave na miru. Da radi posao za koji je izabran. I da se nosi sa svojom savješću”, rekao je Milorad Pupovac danas u Saboru.

Rekao je da se svi moraju pozivati na Ustav. “Svatko onaj koji nas ovdje želi učiti ratnom patriotizmu, ako zaboravi ustavni patriotizam, zaboravio je temelj svake pa i ove zemlje. Ja sam u svojih sedam mandata to naučio. Oni koji dolaze sa mnom učim to kao prvu lekciju”, naglasio je Pupovac i rekao da se nadao da nakon 30 godina neće morati govoriti o tome.

“I tko god prije ustavnog patriotizma stavi bilo što, stavio je čizmu na Ustav. Koliko god ta čizma bila sveta, njoj nije mjesto na tom dokumentu. Stavio je čizmu ovo mjesto, na ovaj dom i na ovu zemlju”, rekao je.

Prozvao je Milana Vrkljana iz Domovinskog pokreta. “Vi o odluci Ustavnog suda govorite kao piljarica na Dolcu. To je kao da piljarica govori o hipofizi. To je nedopustivo. U narodu širite defetizam i neistine. Držite prst koliko hoćete jer nažalost jesu. Jer Ustavni sud je rekao da nema zajamčenih mandata nikome temeljem općeg biračkog prava. Ali zastupnici nacionalnih manjina temeljem Ustava RH, imaju pored općeg biračkog prava, posebno biračko pravo”, rekao je Pupovac.

“Zamislite da vama netko govori gdje vam je mjesto. Jer imate zastaru. Nakon presude koja vam je bila izrečena”, završio je Pupovac.

Dio zastupnika mu je zapljeskao.

Komentiraj