VIDEO: GORJELO NA PODRUČJU VRPOLJA – Obranjene kuće, požar pod nadzorom

U 15:17 sati zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora na području Vrpolja, na intervenciju su izišli JVP Šibenik, DIP Šibenik, ŽVZ, DVD-i Šibenik, Zablaće, Brodarica, Grebaštica, Zaton, Perković, Skradin i Bilice s trideset dva vatrogasca i dvanaest vozila, u gašenju sudjeluju i zračne snage.

Intervencija je u tijeku. Objavila je Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije. MORH je potvrdio kako u gašenju požara sudjeluju četiri kanadera.

Županijski vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninske županije Darko Dukić za Media servis prokomentirao je situaciju na požaru kod Vrpolja koji je izbio nešto iza 15 sati.

“Stanje požarišta na Vrpolju je trenutno i dalje aktivno, velika borova šuma gori. 45 vatrogasaca je sa 16 vozila na terenu, sudjeluju i četiri protupožarna zrakoplova. I dalje je aktivan, širi se i vidjet ćemo kako će se situacija razvijati. U ovom trenutku još nije ali evo dajemo sve od sebe.”

Prema riječima županijskog vatrogasnog zapovjednika Darka Dukića za sada je opožareno oko 100 hektara guste borove šume.

pOŽAR JE POD NADZOROM.