VIDEO: FILMMUSICORKESTAR – Poslušajte “Ne klepeći nanulama” u njihovoj verziji

Obradom velikog hita “Ne klepeći nanaulama”, Elma Burnić i Admir Ćulumarević iz zagrebačkog Filmmusicorkestra najavili su svoj projekt “Sevdah na filmu i okolo njega”.

Jednu od najpopularnijih pjesama na ovim prostorima napisali su Husein Kurtagić i Ibrahim Dedić, a svoj najveći uzlet doživjela je u interpretaciji “Princa bosanske sevdalike”, Nedžada Salkovića.

On ju je uvrstio na svoja dva albuma, 1982. i 1987. godine, a upravo je ova pjesma za koju se dugo vjerovalo da je tradicionalna, obilježila njegovu karijeru. Brojni pjevači i grupe među kojima su Toše Proeski i TBF, snimili su svoju verziju pjesme, a Elma i Admir ju donose u posebnom, minimalističkom aranžmanu, no jednako emotivnu. Na svojim koncertima najavljuju je kao tuzlansku himnu upravo u čast Nedžada Salkovića.

“Uvijek, ali baš uvijek u Tuzlu dolazim s osmijehom na licu veseleći se koncertima, ali još više susretu s dragim prijateljima koji zrače jednom posebnom, neobjašnjivom toplinom kakva se rijetko susreće”, rekla je Elma Burnić, a Admir dodao, “Tuzla je moj grad, tu sam živio pola svog života, tu se uvijek rado vraćam. Ova naša verzija je posveta tom divnom gradu i samom Nedžadu Salkoviću.”

Videospot za pjesmu “Ne klepeći nanulama” snimljen je u Lukavcu pokraj Tuzle u režiji Davorina Đuranovića i tonskog snimatelja Fikreta Osmanovića.