VIDEO: ESKALACIJA SUKOBA NA CETINJU – Joanikije stigao na ustoličenje uz pratnju specijalaca

Od ranog jutra traju sukobi policije i protivnika ustoličenja mitropolita Srpske pravoslavne crkve Joanikija u Cetinju u Crnoj Gori.

I dok na policiju lete kamenje i boce, ali i molotvoljev koktel, snage su reagirale suzavcima i šok bombama. Ozlijeđeno je nekoliko prosvjednika i pripadnika policije.

Naime, prema riječima i samog predsjednika Mile Đukanovića, koji je sinoć u Cetinje došao podržati prosvjednike, problem nije u ustoličenju već u manastiru u kojem se ono odvija.

“Mogu obaviti taj posao, ali ne mogu to raditi na silu i uz ugrožavanje prava i sloboda građana prijestolnice. To nije dobar pristup.

Čak i kad bi to nekome pošlo za rukom, on bi se ovdje uvijek morao osjećati kao netko tko nasilno ostvario neku svoju želju, silovao prijestolnicu i njene građane”, poručio je sinoć Đukanović.

Premijer Zdravko Krivokapić poručio je Đukanoviću da je dio kriminalne strukture koja strahuje od pravosudne reforme i zato raspiruje nemir.

Đukanović . “Neka održi obećanje da vlada jamči sigurnost svima”, odgovorio mu je Đukanović čiji je savjetnik Veselin Veljović pak uhićen tijekom sudjelovanja u prosvjedu. To je jutros potvrdio i sam Krivokapić poručivši na Twitteru da je “napad na policiju, napad na državu.

Komentiraj