VIDEO: DVIJE LEGENDE – Michael Douglas s ocem Kirkom koji je proslavio 101. rođendan

Otac i sin: Kirk i Michael Douglas (Foto: Instagram)
Otac i sin: Kirk i Michael Douglas (Foto: Instagram)

Slavni glumac Kirk Douglas navršio je 101. godinu, a proslava će biti, najavljeno je, u njegovom domu u blizini Los Angelesa.

“101 godina danas! Moj dragi Pappy na mom koljenu. Sretan rođendan mom predivnom, inspirativnom svekru punom ljubavi, Kirku. Volim te cijelim srcem”, napisala je Catherine Zeta Jones, njegova snaha, supruga Michaela Douglasa uz njihovu zajedničku fotografiju.

Ljubav mu je zajedničkom fotografijom na Instagramu izrazio i sin Michael, uz tekst: “Volim te tata, ti si živa legenda!”

Rođen je 9. prosinca 1916. kao Isur Danijelovič, a roditelji su mu bili ruski židovi. Godine 1941. promijenio je ime u Kirk Douglas, otišao u mornaricu iz koje je časno otpušten nakon tri godine zbog ozljede. Inače, bio je oficir zadužen za otkrivanje i uništavanje neprijateljskih podmornica.

Potom upisuje Američku akademiju dramskih umjetnosti u New Yorku. Tamo je upoznao Dianu, s kojom se oženio 1943.

Dobili su sinove Michaela, koji je postao glumac, i Joela koji radi kao producent. Par se razveo 1951. godine.

Anne Buydens je Kirk oženio tri godine kasnije, a s njom ima još dvojicu sinova – Petera, koji se bavi produkcijom i Erica koji se bavio glumom do smrti 2004. godine.

Zajedno sa suprugom Anne Kirk je napisao i knjigu o tome kako održati ljubav.

Ostvario je niz zapaženih uloga od kojih je jedna od najboljih u povijesti filma ona kad glumi revolveraša sa Divljeg zapada koji se zove Doc Holliday, a tu su i Vincent van Gogh, Spartak i pukovnik Dax.

Komentiraj