VIDEO: DRAMA NA NEBU – Dva vojna lovca Su-27 umalo “tresnula” o zrakoplov Vladimira Putina

zrakoplovi, rusija

Zrakoplov Tu-134 iz flote koja prevozi ruskog predsjednika Vladimira Putina umalo sudario s dva vojna lovca Su-27, objavili su mnogi ruski mediji.

U medijima se kaže da su pravu katastrofu spriječili kontrolori leta s moskovske zračne luke Vnukovo, koji su u posljednjem trenutku preusmjerili zrakoplov Tu-134.

Međutim, Ministarstva obrane je odmah reagiralo. Kaže se da približavanja zrakoplova nije bilo i da nema nikakvih podataka o tome da su prekršena pravila leta koja važe za vojne zrakoplove.

Let dvaju lovaca obavljen je, ističu, prema ranije preciziranoj ruti.

Mediji su objavili da se incident dogodio na nebu iznad Tverske oblasti, sjeverozapadno od Moskve. Kažu i da je zrakoplov Tu-134, koji pripada Specijalnom letačkom odredu “Rusija”, zaduženom za prijevoz visokih dužnosnika, pa i predsjednika i premijera Rusije, poletio s aerodroma Vnukovo i da u njemu nije bio nitko osim redovne posade.

Zrakoplov je poletio ka Sankt Petersburgu, i poslje nekoliko minuta leta bio je na visini od 10.000 metara iznad sela Pačinok u Tverskoj oblasti.

Navode mediji kako su istovremeno i dva lovca Su-27 iz vojne zračne baze Hatilovo bila također na 10.000 metara i skrenuli prema Pačinoku.

Lovci su se velikom brzinom od 1.300 kilometara na sat približavali putničkom zrakoplovu. Kada su to vidjeli kontrolori, naredili su posadi Tu-134 da se počne spuštati.

Ruski mediji tvrde kako je samo nekoliko sekundi dijelilo zrakoplove od sudara.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!