VIDEO: DOMOVINSKI POKRET – U Kumrovcu smo prekrili spomenik Titu

Članovi Domovinskog pokreta predvođeni dr. Igorom Peternelom, prof. dr. Josipom Jurčevićem i Vladom Marićem, uz potporu Agramera Gorana Jelića, u Kumrovcu SU simbolično, uz taktove domoljubnih budnica, ceradom prekrili spomenik komunističkog diktatora Josipa Broza Tita te položili vijence i zapalili svijeće u spomen na sve žrtve jugoslavenskog totalitarnog režima.

Stoji to na >Facebook stranici Domovinskog pokreta, a u nastavku uz video snimku pišu:

Cilj ovog performansa pred rodnom kućom zloglasnog Broza, jednog od deset najvećih svjetskih zločinaca, bio je očuvati od zaborava tisuće i tisuće nedužno ubijenih Hrvatica i Hrvata – žrtava poraća i desetljetne komunističke diktature, koje itekako imaju pravo na sućut, počast i priznanje njihove beskrajne patnje.

Svibanjske žrtve Titovih partizana, kojima je diktatorov režim napunio stotine jama nakon završetka II. svjetskog rata, vape do neba! Naši djedovi i bake, očevi i majke, braća i sestre leže još uvijek u masovnim grobnicama, bez imena – na području Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine…

To je strašno svjedočanstvo najgore vrste zločina jednog protuhrvatskog režima i sustavnog masovnog pogubljenja – naročito mladih ljudi, o kojima se dugo nije smjelo ni pisnuti, a danas se ne govori ni približno dovoljno. Najgore od svega je što za krvave zločine nad našim narodom nitko adekvatno nije odgovarao, čak ni puna tri desetljeća nakon pada komunizma i sloma Titove Jugoslavije.

Dr. Peternel je iz Kumrovca, nakon što je Tito prekriven, pozvao da se diljem Hrvatske, istom simboličnom gestom – prekriju sva slična obilježja i spomenici koji podsjećaju na režim i sustav s kojim se naša država, nažalost, još uvijek nije obračunala – kao što su to učinile neke druge, mnogo demokratskije države srednje i istočne Europe.