VIDEO: DJEČAK PAO MEĐU MAJMUNE – Pogledajte kako ga je zaštitio gorila Jumbo

gorila

Snimka nije nova, ali još uvijek naveliko privlači ljude. Dječak je pao među gorile, a onda, dok je bio bespomoćan i u nesvijesti, kraj njegao je stao alfa mužjak Jumbo i štitio ga od ostalih gorila.

Priča je to koja ostavlja bez daha. Sve se dogodilo 30. kolovoza 1986. u Velikoj Britaniji. Tog je dana dječak Levan Merritt bio s obitelji u zoološkom vrtu. U jednom se trenutku popeo na zid nastambe za gorile. Želio ih je bolje vidjeti. A onda je pao u nastambu s visine od šest metara.

Nakon pada bio je u nesvijesti. Odmah je dignuta uzbuna, ali je nekoliko trenutaka bio sam s gorilama. I tada je do njega došao alfa mužjak, malo ga pomazio i štitio ga od ostalih gorila dok se dječak nije probudio iz nesvijesti. Počeo je i zapomagati od boli, a to je otjeralo gorile.

Dječak je preživio pad i odrastao u ljubitelja životinja. Planira jednom odvesti i svoju djecu u isti zoološki vrt kako bi vidjeli jednu od 15 gorila kojima je Jumbo otac. Jer, Jumbo je uginuo 1992. Ostao je i kip koji slavi Jumbu. (m. v.)

https://www.youtube.com/watch?v=_cwHFiLdRiU

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!