VIDEO: DINAMOVI JUNIORI SU SPREMNI – Čeka ih čak i slavni madridski Real

juniori DinamaMladi igrači Dinama započeli su s pripremama za nadolazeći turnir ”Mladen Ramljak” na kojem ih očekuje jaka konkurencija.

Momčad kombiniranu od igrača kadeta i juniora, koji su u obje kategorije ove sezone osvojili naslov prvaka, vodit će trener Mario Cvitanović, a ovo su igrači koji će biti u kadru za ovogodišnji turnir: Adrian Blečić, Antonio Đurić, Karlo Igor Majić, Mario Ćuže, Adrian Zenko, Tomislav Knežević, Dario Špikić, Luka Pasariček, Tom Alen Tolić, Neven Đurasek, Marko Gjira, Bruno Goda, Andrej Kirovski, Ivan Pranjić, Kristijan Sabolović, Dinko Horkaš, Dominik Kotarski, Branimir Kalaica, Mario Goić, Mihael Briški i Tin Kulenović. Popis igrača za svaku utakmicu bit će poznat na dan same utakmice.

Momčad će do četvrtka svakodnevno odrađivati naporne treninge, a protivnici Dinama u skupini A bit će Real Madrid, Maribor i Maccabi. Trener Mario Cvitanović te mladi igrači Antonio Đurić i Dinko Horkaš kratko su s nama porazgovarali uoči prvog zajedničkog treninga, a izjave slijede u nastavku.

“Kao što svi znaju, kadetska i juniorska selekcija Dinama osvojile su naslov prvaka u svojoj dobnoj kategoriji na nacionalnoj razini. To je jedan vjetar u leđa za obje selekcije i kao svake godine radimo spoj kadeta i juniora za ovaj turnir koji je izuzetno jak i ove sezone. Na kraju krajeva, Dinamo brani naslov od prošle sezone, a od nas se uvijek očekuje da idemo po naslov. Mi smo spremni za to i kroz ovih par dana pokušat ćemo maksimalno doraditi neke stvari koje su nam od krucijalne važnosti za ovakav turnir. Definitivno treba osvježiti ekipu s obzirom na to da je iza njih jako puno utakmica. Bilo je to za njih veliko emocionalno i fizičko pražnjenje, ali oni su svi sretni i zadovoljni jer su prvaci. Formirat ćemo ekipu i ozračje tako da imamo što bolju atmosferu sa što boljom igrom. Htio bih pozvati što veći broj navijača, ako je ikako moguće, jer nam to maksimalno znači. Zagrebačka publika voli mlade igrača, to su pokazali prošle sezone kad smo imali jako dobru podršku. Iskreno se nadam da će se to ponoviti ove sezone i da će nas oni nositi svojim navijanjem kroz svaku utakmicu”, rekao je trener.

Mladi vratar Dinko Horkaš svjestan je težine protivnika ove godine te poziva navijače da dođu u što većem broju: – Protivnici su jako zahtjevni ove godine i čekaju nas zahtjevne utakmice. Mi ćemo se pokušati što bolje pripremiti pod vodstvom trenera Cvitanovića. Vjerujem da smo sposobni napraviti dobar rezultat, želimo se pokazati i ovim putem želim pozvati što više navijača da nas dođu podržati u te tri utakmice. Mogu obećati da ćemo dati sve od sebe.

“Naravno da nas čekaju jaki protivnici s kojima ćemo igrati i koje željno iščekujemo. Dobro se pripremamo, osvojili smo prvenstvo, pozitivna je energija i nadamo se da ćemo osvojiti Ramljak i ove godine”,dodao je za kraj mladi Đurić.