VIDEO: DARIO JURIČAN – Ovako izgleda udruženi Adventski poduhvat u Zagrebu

Redatelj Dario Juričan, koji se natjecao i za predsjednika RH, pa je zbog toga mijenjao i ime u Milan Bandić, za kojeg kaže kako mu je najveći protivnik, i nakon što je ispao u prvom krugu, nastavlja sa svojim razotkrivanjem nekih poslova u gradu Zagrebu.

U objavi na Facebooku, najavljuje premijeru svog filma Kumek, koja će biti u travnju 2020. godine, a uz video snimku, Juričan piše:

UDRUŽENI ADVENTSKI PODUHVAT…

Ljeto na Zrinjevcu, 19.7.2019.

Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, Uskokova redovna mušterija, u slobodno vrijeme rezač etiketa, dolazi na otvaranje Ljeta na Zrinjevcu kojeg organizira kralj zagrebačkog Adventa s najvećim brojem kućica – Denis Mohenski.

Veza Mohenskog i Bandića je Bandićev vozač Zdravko Krajina. Krajina se privatno druži s Mohenskim, bio mu je između ostalog i na otvaranju vile u Novigradu. U slobodno vrijeme Krajina zarađuje sa svojom tvrtkom Eko sajam rentanjem štandova na glavnom zagrebačkom Trgu.

Krajina je dao na Sudu, prema navodima Uskoka, kao svjedok u aferi Agram, u kojoj je Bandić prvooptuženi, lažni iskaz.

Bandiću na rukoljub dolaze i Anita i Darko Tuček, ključni svjedoci u aferi Bundekfest. Darko Tuček optužio je Bandićevog pajdu Zdenka Antunovića za uzimanje mita. Bandić je godinama opstruirao Tučeke da organiziraju festival na jezeru Bundek. Sve dok 2018. nije krenuo sudski proces – afera Bundekfest, onda im je došao i na otvaranje festivala.

Tuček renta preko svoje tvrtke Fest kućice kraljevima Adventa. Tuček je također viđen kako u ljeto 2019. silazi s mitskog kata iznad bistroa Deno od Denisa Mohenskog u kojem se održavaju po Zagreb ključni sastanci.

Robert Ljutić neformalni je tjelohranitelj Milana Bandića; formalno je zaposlen u Uredu gradonačelnika – Protokolu. Ljutić je prvooptuženi u aferi Čokolada. Svi ostali u toj aferi već su na Županijskom sudu priznali krivnju.

Film Kumek imati će premijeru u travnju, 2020. u zagrebačkom kinu Europa.

Redatelj: Dario Juričan

Produkcija: Hrcin

Sufinancirali: HAVC, Hrcin, Zaklada Kultura nova, crowdfunding kampanja

Komentiraj