VIDEO: ĆIRO NAPAO HDZ – Kaznite ih što su vas ostavili, bili su na vlasti a ništa nisu napravili

Ćiro Blažević

Ćiro Blažević, na listi Milana Bandića, vodi ljuti boj ne bi li u dijaspori osvojio glasove i saborsku fotelju, pa napada i HDZ koji je uvijek hvalio.

“HDZ je bio toliko na vlasti i ništa nije napravio, a ipak svi u Bosni i Hercegovini Hrvati uglavnom za njih glasaju. E, ja ih upozoravam: ‘Kaznite ih, kaznite ih što su vas tako ostavili na brisanom prostoru.’ Računam da sam ja ipak na neki način, bilo kao izbornik Hrvatske, pa i Bosne i Hercegovine, na neki način im dao stanovite radosti, malo ih i zadužio, pa da vidim sad kako će mi vratiti”, kaže Blažević, a piše Al Jazeera Balkans.

S druge strane aktualni saborski zastupnik i prvi na HDZ-ovoj listi za dijasporu Božo Ljubić kaže kako ovo “nije vrijeme za ratnike”.

“Ovo nije vrijeme za ratnike. Ja bih njima, recimo, dao prednost u sastavljanju ekipe, taktike – Ćiri Blaževiću ili generalu Glasnoviću, ako bi, ne-daj-Bože, bilo rata da ponovo vodi brigadu. Ali, za politiku trebaju danas razboriti političari. Nitko ne može zastupati interese Hrvata u Bosni i Hercegovini kao oni koji žive ovdje”, kaže Ljubić.