VIDEO: BURA NAKON MAMIĆEVE PRESSICE – Kako je izgledao “obračun” s novinarima

zdravko mamić, novinari

Hrvatsko novinarsko društvo poziva sve novinare i urednike da se više ne odazivaju pozivima na konferencije za novinare Zdravka Mamića, jer one u pravilu nisu izvor niti jedne relevantne informacije od javnog interesa, već njegov monolog u kojem novinare i novinarsku profesiju redovito vrijeđa.

Odluče li iz bilo kojeg razloga novinari i dalje ići na Mamićeve „pressice“, minimum samopoštovanja i odgovornosti prema profesiji pokazat će jedino tako da nakon prve uvrede upućene bilo kojem novinaru napuste konferenciju za novinare koja to ionako nije već je redovito monolog pun uvreda i prijetnji.

Mamić je tijekom posljednje konferencije za novinare, koja je zapravo bila njegov monolog od sat i pol, vrijeđao novinare nazivajući ih „gadovima“ i „bandom“, a kad je završio izbjegao je odgovarati na pitanja, navodi se u priopćenju. HND podsjeća da je Mamić odlazeći iz dvorane nastavio je vrijeđati novinara RTL-a Ivana Skorina koji ga je pokušao pitati o uvredi na račun nazočne novinarke Telegrama Ane Raić Knežević, kazavši da joj „vidi krv u očima“.

HND ne može spriječiti Zdravka Mamića da kao i svaki drugi građanin tuži novinare sudu, ako misli da za to ima razloga, kao što je najavio, ali poziva Vladu, Predsjednicu RH i sve druge aktere na političkoj i javnoj sceni da osude i ograde se od njegova ponašanja i uvreda koje redovito izriče na račun novinara.

Od policije pak tražimo da reagira po službenoj dužnosti, jer materijala za to kad su javni istupi Zdravka Mamića u pitanju ima sasvim dovoljno, stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik HND-a Saša Leković.

U prilogu je snimka Mamićeve pressice i “obračun” s novinarima, koju je objavio na Facebooku.

PISALI SMO:

MAMIĆ PORUČIO UDRUZI NAŠ HAJDUK: To što sam ja javno rekao većina Hrvata i misli, ali vas se ja za razliku od njih ne bojim – čitajte OVDJE.

Komentiraj