VIDEO: BURA NAKON “BUJICE”: Evo kako i zašto Torcida žestoko prijeti Igoru Štimcu

Foto: Screenshot/Z1
Foto: Screenshot/Z1

Nakon emisije “Bujica” na Z1 televiziji autora i voditelja Velimira Bujanca, u kojoj je gostovao naš poznati nogometaš i bivši izbornik Igor Štimac, oglasili su se iz Torcide s ozbiljnom prijetnjom.

“Igor Štimac, Velimir Bujanec i svi koji su uz njih od danas su prešli granicu. Poručujemo da nisu dobrodošli južnije od Sv. Roka !!”, stoji na njihovoj službenoj Facebook stranici uz slogan: “Hajduk živi vječno, a vi dok vas ne uvatimo!”

Na to je smireno reagirao i sam Štimac, koji je na svojoj stranici objavio prijetnju uz napčomenu: “Demokracija stupila u akciju…”

Nešto kasnije Štimac je komentirao:

“Evo, kao što smo i očekivali… Orjuna putem svojih SD poltrona i udbaških portala emitira i potvrdjuje sve ono o čemu sam jučer vrlo jasno govorio u emisiji “ Bujica “!!!

Umjesto odgovora na pitanja gdje je nestao novac i zašto lažu svoje članove o financijskoj stabilnosti svjedoci smo novog vala prijetnji i nasilja na koje će ovaj put nadam se reagirati i državne institucije!!!”

prijetnje, štimac, torcida

Podsjetimo, Bujanec je u jednom trenutku u emisiji nekadašnjeg lidera Torcide, pokojnog Žana Ojdanića – nazvao Jovanom Ojdanićem, što je dodatno razgoropadilo Torcidu, jer je pokojni  Žan sudjelovao u obrani Hrvatske tijekom rata.

A na stranici Naš Hajduk na Facebooku osvanule su potom ružne riječi:

“Jadni i bijedni narkomani, nasilnici, svodnici, propali poduzetnici i kukavice večeras su se, uz uobičajenu dozu svojih laži i proljeva, dotaknuli i nekih velikih ljudi kojima u normalnoj državi ne bi mogli ni obrisati cipele. Obranit ćemo spomen na naše prijatelje, na svaki mogući način, to vam poručujemo.
I da, gori ste od najgorih četnika”.

Bujanec se u međuvremenu na Facebooku ispričao za tu omašku riječima:

“U emisiji Bujica od petka 07. prosinca 2018. u kojoj je gostovao gospodin Igor Štimac, nenamjernom pogreškom navedeno je ime Jovan, umjesto Žan Ojdanić. Na pogrešku me je upozorio gradski vijećnik Splita, gospodin Martin Pauk te mi ispričao da je informacija o “Jovanu” namjerno podvaljena putem društvenih mreža od strane srbijanskih navijačkih skupina. Ovim putem ispričavam se svima onima koje je ova pogreška, moguće povrijedila. Za razliku od nekih drugih voditelja, meni se nije teško ispričati, pogotovo ukoliko do pogreške nije došlo u lošoj namjeri, već zbog dezinformacija kojih je na žalost, pun internet.

Urednik Bujice Velimir Bujanec”.

O samoj emisiji, uz priloženu snimku, Bujanec navodi:

VIDEO! IGOR ŠTIMAC EKSKLUZIVNO U BUJICI: “Udrugu ‘Naš Hajduk’ vode orjunaši i truju našu djecu!”

Ugrožen je hrvatski identitet Hajduka, klubom vlada nepotizam, krši se zakon i pere novac – izjavio je u Bujici na Z1 Igor Štimac, legendarni kapetan Hajduka i bivši izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije.

Bujica je objavila nove informacije o autorima svastike na Poljudu, imena dva izravna počinitelja, prema navodima objavljenim u emisiji, uskoro bi se trebala saznati, a Štimac smatra da identificirati ponajprije treba naručitelje te ih najstrože kazniti. Poziv na bojkot Hrvatske nogometne reprezentacije i navijanje protiv vatrenih koje je potencirala Udruga ‘Naš Hajduk’, nazvao je “izravnim udarom na jedan od ključnih stupova hrvatskog društva“. Osudio je upravu kluba zato što nije čestitala najboljem igraču na svijetu Luki Modriću na osvajanju Zlatne lopte.

Igor Štimac u Bujici je iznio cijeli niz ozbiljnih optužbi na račun upravljanja Hajdukom i javno je upitao: kamo su otišli mililjuni od transfera igrača u zadnjih nekoliko godina?!”

U prilogu možete pogledati emisiju.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/torcida.split.1950/photos/a.10151994770503377/10156792096508377/?type=3&theater” bottom=”30″]

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/bujicavelimirbujanec/posts/1640346846111976″ bottom=”30″]

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/nasshajduk/photos/a.165458107135335/784938828520590/?type=3&theater” bottom=”30″]