VIDEO: BRANIMIR BUNJAC – Hrvatska je na korak od diktature – Jandroković će biti vrhovni sudac

branimir bunjac

Hrvatska je na korak od uvođenja diktature, poručio je zastupnik Živog Zida, Branimir Bunjac zbog medijskih napisa da će zastupnicima uvoditi kazne do deset tisuća kuna za uvrede izgovorene u Saboru.

Najavljuje se pravilnik o kojem se neće raspravljati na sjednici, nego će ga napraviti po željama Andreja Plenkovića, smatra Bunjac. Vrhovni sudac će, kaže, biti predsjednik Sabora Jandroković.

“Njega smo uvrijedili. Neš ti, nekih posebnih prava. Po čemu gospodin Plenković ima posebno pravo u odnosu na sve druge građane RH? Recite javnosti, po čemu je on to poseban, da mu se ne smije udarati pločicom po stolu? To je nevjerojatna umišljenost i narcisoidnost koja graniči sa čistom patologijom”, rekao je Bunjac.

U Saboru je očita namjera da se zaustavi one koji rade i koji nisu glasačka mašina, one koje rade treba kazniti, poručuje MOST-ov Nikola Grmoja i dodaje – neće vam proći…

“Ovo nije apsolutistička monarhija, ovo je parlamentarna demokracija. Jedan od ključnih zadataka i dužnosti svakog zastupnika je govoriti u Saboru”, istaknuo je Petrov.

Ovo je novinski tekst imat ćete punu slobodu, rekao je predsjednik Jandroković, a prenosi Media servis.

“Poslovnik će se mijenjati, ali ne tako da bismo bilo kome osporili pravo govora. To bi bilo nedemokratski”, kazao je predsjednik Hrvatskog sabora, Jandroković.

Za riječ se javio i HDZ-ov šef kluba, Branko Bačić te poručio da nikome nije palo na pamet ušutkavati raspravu i zastupnike.

“HDZ Vas nema namjeru ušutkati, dapače mi vas potičemo da govorite. I Vas u Živom zidu i vas u Mostu jer svaki vaš nastup diže rejting HDZ-u”, rekao je Bačić.

NE PROPUSTITE:

VIDEO: IVAN PERNAR – HDZ-ovac Zekanović je u Saboru fizički išao na mene! – čitajte OVDJE.

Komentiraj