VIDEO: BITKA ZA PLAŽE – Orešković podržala gradonačelnicu Supetra Marković

“Lijepa naša”, država i plaža! Bitka za javni interes i obračun s Plenkovićevim i HDZ-ovim štetnim zakonima, vodi se na pomorskom dobru, ali i u sudnicama!

Napisala je to na Facebooku zastupnica Dalija Orešković, koja je dala i podršku borbi protiv štetnih zakona, ovaj put onog koji se odnosi na pomorsko dobro.

U nastavku uz snimku Orešković kaže:

Dajem punu podršku gradonačelnici Supetra Ivani Marković i aktivistici Vladimiri Mascarell u njihovom nastojanju da obrane opće dobro od uzurpacija i devastacija koje protežira loša vlast!

Bez namjere vršenja pritiska ili utjecaja na sudski postupak, svaki oblik zastrašivanja i ušutkavanja koji se u zadnje vrijeme učestalo provodi putem različitih sudskih tužbi i nesuvislih presuda, dužna sam osuditi, jer šteti interesima države i društva u cjelini.

Podsjetimo, prema nepravomoćnoj sudskoj presudi Marković i Mascarell su kažnjene sa 30 dnevnih dohodaka, no neće ih trebati dati ako tijekom godine dana ne počine novo kazneno djelo.

Gradonačelnica Supetra je proglašena krivom zbog izjave jednom portalu kojem je, uz ostalo, rekla kako su “najljepše plaže u mjestu prodane u koncesiju hotelskoj tvrtki, a ona ne samo da na njima zarađuje višestruko veće iznose kroz uvođenje potkoncesionara, nego ih devastira. Vlasnik tvrtke Svpetrvs nedavno je bez dozvole nasuo veliki dio obale u ovom gradu i promijenio je gotovo do neprepoznatljivosti”, rekla je Marković.

Aktivistica Mascarell je pak kažnjena zbog objava na društvenoj mreži Udruge Za naš Supetar.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!