VIDEO: BERNARDIĆ PREDLOŽIO – Ovo su SDP-ovi kandidati za EU izbore

Predsjedništvo SDP-a okupilo se kako bi utvrdilo 12 kandidata za listu za izbore za Europski parlament krajem svibnja ove godine, no, prema neslužbenim najavama, bit će utvrđeno samo 12 kandidata, ali ne i njihov redoslijed na listi.

Izvor: Media servis/Redakcija

Prije početka sjednice, potpredsjednik stranke Zlatko Komadina i član Predsjedništva Ivo Jelušić ustvrdili su da bi listu trebao predvoditi predsjednik stranke Davor Bernardić, iako je on već javno otklonio tu mogućnost, uz objašnjenje da je „korisniji kao predsjednik stranke nego kao kandidat na listi“.

Među članovima Predsjedništva prije sjednice neslužbeno se moglo čuti prevladavajuće mišljenje da bi se osim imena trebao dogovoriti i redoslijed kandidata na listi, a to su u izjavi novinarima potvrdili i Komadina i Jelušić.

Nakon što Predsjedništvo utvrdi prijedlog liste kandidata za europske izbore, konačnu odluku donijet će Glavni odbor stranke.

SDP je u aktualnom sazivu europarlamenta na koalicijskoj listi osvojio tri mandata, a, prema izjavama stranačkog vodstva, na sljedeće izbore izlaze samostalno i očekuju barem potvrđivanje istog rezultata, dok će se sve ispod toga smatrati neuspjehom.

Među šest kandidatkinja su, po abecedenom redu, Barbara Antolić Vupora, Jasenka Auguštin Pentek, Biljana Borzan, Romana Jerković, Ivana Posavec Krivec i Sonja Radolović. Od kandidata to su Joško Klisović, Gordan Maras, Predrag Matić, Mladen Novak, Ranko Ostojić i Tonino Picula.

Znači, čelnika SDP-a Davora Bernardića na listi neće biti, a on sam je na Twitteru objavio kandidate ua EU izbore.

Komentiraj