VIDEO: BERNARDIĆ OŠTRO – Obećavali su vratiti Inu, a sada još jedna izdaja, naša nafta ide u Mađarsku

Lider Restart koalicije, predsjednik SDP-a Davor Bernardić, boravio je u Samoboru gdje je među ostalim rekao da je odluka da se hrvatska nafta koja se crpi u naftnim bušotinama u zemlji direktno šalje u mađarske rafinerije, a ne u rafinerije Sisak i Rijeka, izdaja nacionalnih interesa.

“To je izdaja nacionalnih interesa. To je napuštanje radnika koji rade u rafineriji, a država još uvijek ima pola vlasništva nad Inom”, rekao je Bernardić, te podsjetio da je zaslugom ove Vlade u zadnje četiri godine uništena strateška hrvatska industrija – brodogradnja, Uljanik, rafinerija nafte u Sisku…

Podsjetio je i da su odluci da naša nafta odlazi izravno u mađarske rafinerije prethodile odluke da se zatvori sisačka rafinerija kao ni da ta nafta ne ide ni u riječku rafineriju. Rekao je i da se hrvatska javnost u četiri zadnje godine naslušala najava iz Vlade da će se Ina vratiti u hrvatske ruke i da će vlada otkupiti Inu.

“Naravno da se od toga ništa nije dogodilo nego se kroz pogodovanje mađarskom vlasniku uništavala rafinerija Sisak i nafta otpremala u Mađarsku. To nije zaštita hrvatskih interesa, to je izdaja hrvatskih interesa”, rekao je Bernardić, a na pitanje što će učiniti vezano uz Inu i MOL, bude li u prilici, odgovorio je da se Hrvatska treba postaviti tako da zaštiti svoje nacionalne interese i ne može se dogoditi da se četiri godine ne donose odluke, ne zna se što se radi i prepušta se upravljanje Inom bez ikakve zaštite nacionalnih interesa.

“Nakon dolaska u Banske dvore radikalno ćemo zaokrenuti priču oko Ine i vidjet ćemo na koji način Hrvatska može vratiti Inu u naše ruke”, poručio je.

Podsjetio je i da su na Ini pali i Ivo Sanader i Tomislav Karamarko.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/sdphrvatske/videos/1164252717241406/” bottom=”30″]