VIDEO: BANDIĆU POKVARILI DAN – Pitali ga zašto je Prosperov Novak u gradskom stanu

Potres je razrušio domove mnogim žiteljima Zagreba, pa se stalno špekulira koliko je gradskih stanova prazno i zašto se ne dodjeljuju potrebitima.

Uz sve to ima i onih koji su dobili kao zaslužni građani u najam stanove po smiješnoj cijeni od 5,4 kune po četvornom metru.

Upravo takvo pitanje ražalostilo je, kako je rekao, zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. koji je upitan zašto je književnik Slobodan Prosperov Novak u gradskom stanu dok su građani pogođeni potresom u Cvjetnom naselju.

Bandić je rekao da on kao gradonačelnik ima “diskrecijsko pravo da dodjeljuje stanove zaslužnim građanima izvan popisa”, a novinarki koja je postavila pitanje je rekao:

“‘Uništila si mi dan, bit ću tužan cijeli dan. Zašto ovo radite, da povučete intelektualce i bisere ove zemlje na pod. Tužan sam, sad bih najradije pustio suzu. Znate li koliko on znači za ovaj grad i ovu zemlju?”.

Slobodan Prosperov Novak u gradskom je stanu od 28. rujna 2016. godine, a stan od 68.37 kvadrata mu je dodijeljen za službene potrebe. Inače, najmoprimci za službene potrebe plaćaju 5,40 kn/m2, po čemu bi onda cijena najma za Novaka iznosila 369 kuna mjesečno, piše Telegram.

Snimku je objavio na Facebooku gradski zastupnik Renato Petek.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/PetekRenato/videos/290040602022049/” bottom=”30″]