VIDEO: BALADA ZA VRUĆE NOĆI – Raspjevani tenor Valerio Ricchiuto

Markantni Valerio Ricchiuto vraća se na glazbenu scenu. Nakon nekoliko mjeseci zatišja, ovaj mladić čarobnog tenora pripremio je baladu s kojom se uskoro predstavlja i na Šibenskom festivalu.

Naime, ovaj sve popularniji istarski glazbenik povratnik je na ovom festivalu, a da stvar bude bolja – ovo mu je golemi izazov jer je 2019. zajedno s klapom Brnistra i Elis Lovrić osvojio drugu nagradu žirija.

S baladom „Piz na škini“, Valerio ima namjeru osvojit jug Hrvatske. Riječ je o pjesmi koja je napisana na dalmatinskom narječju, a za njezin tekst zaslužan je Vjeko Alilović. Glazbu je radila Sara Rapotec, dok je za aranžman bio zadužen Duško Rapotec Ute.

„Drago mi je da idem u Šibenik. To je jedan od najvećih domaćih festivala ali imam golemu potrebu opravdati svoj dolazak budući da sam s klapom Brnistra, prije tri godine, osvojio visoki plasman. Ovo je pjesma za koju vjerujem da će se s lakoćom zavrtjeti na dalmatinskim radio postajama, ali i puno šire“, kazao je Valerio koji će se publici u Šibeniku predstaviti 20. kolovoza.

Inače, Valerio je posljednjih godina izdao više singlova, a između ostalih snimio je i duet s legendarnim Mirkom Cetinskim.