VIDEO: AVANTURA – Naslov je to prvog albuma Lane S.

Singlovima i spotovima “Naš svijet” i “Sigurno u treću”, Lana Škrgatić umjetničkog imena Lana.S najavila je izlazak svog prvog albuma “Avantura”. 

Dvanaest pjesama nosi njen autorski pečat, a iako su pjesme prožete raznim stilovima od  popa, pop/funka, pop/rocka, čak i malo sevdaha te heavy rock balada, sve zajedno čine jednu odličnu cjelinu. Uz Lanu, autorski dio tima čine Dragomir Herendić Dragianni i Ivan Puž koji uz Lanu potpisuju aranžmane. Ovaj album rezultat je njenog višegodišnjeg iskustva na sceni, ali i emocija koje su se u njoj tijekom godinama nakupljale. Album je podijeljen u tri poglavlja.

“Prvi tekst koji sam napisala je ujedno i jedini koji nisam ni slova mijenjala, a došao mi je u pet minuta. To je tekst za mog tatu “Savjet odozgo” za koji sam glazbu napisala godinu dana kasnije jer mi je bilo preteško čitati tekst. Zatim je samo počelo teći iz mene sve što sam osjećala i tako su nastala moja tri poglavlja koja se nalaze na ovom albumu.

Prvo dolazi ljubavna priča koja prolazi razne faze: veza iz navike, razočaranje, prekid, ljutnja, tuga i zatim nova ljubav koja je napokon iskrena i prava. Drugo poglavlje koje volim zvati “Balkane moj” su suradnje te utjecaj turneja po Balkanu kao i ljubav prema Sarajevu. Zadnje je intimna pjesma za mog oca”, objasnila je Lana.

Uz autorske pjesme na albumu se nalazi i obrada “Otkada te volim” Momčila Bajagića te instrumental “Zombie Dream” skladatelja Dragomira Herendića, a dvije su napisane na engleskom jeziku “User Friendly Manual” i “Go to Hell”.

Osim što je autorica svojih pjesama, Lana je i multiinstrumentalistica koja publiku oduševljava umijećem sviranja saksofona, flaute i klavijatura. Ona je akademska glazbenica koja se školovala u “The Purcell school of music” i “The Royal Conservatoire of Scotland”, a danas i sama podučava glazbenu kulturu i dramsku umjetnost u “The American International School of Zagreb”.

Lana je svoje glazbeno iskustvo stjecala svirajući uz Zabranjenom pušenju, gospel sastavu The Messengers, Crvenoj jabuci i mnogim drugim sastavima, a album “Avantura” označio je njezin diskografski i solo početak.

“Meni je glazba služila kao terapija, a nadam se da će se publika uspjeti povezati s određenim emocijama koje sam ja osjećala kada sam prolazila kroz ovu avanturu na kojoj sam iznimno zahvalna”, poručila je Lana publici.

CD “Avantura” Lane.S možete kupiti na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa i na webshopu po cijeni od 69 kuna.