VIDEO: APEL JOHNSONU – Supruga uhićenog proruskog političara moli za pomoć

Viktor Medvedčuk, ukrajinski proruski političar i tajkun, čijoj je kćeri kum osobno Putin, nedavno je uhićen od strane ukrajinske vojske, a sada se video porukom britanskom predsjedniku Borisu Johnsonu obratila njegova supruga.

Kaže kako Johnson ima utjecaj na predsjednika Ukrajine Zelenskog, pa predlaže da razmjenu svog supruga za dvojicu britanskih državljana –  Aidena Aslina i Seana Pinnera, koji su se predali Rusima.

U poruci kaže: “Dragi premijeru Johnson, ja sam Oksana Marčenko, supruga političara Viktora Medvečuka. Molim vas za pomoć, za razmjenu mog supruga, kojeg su ilegalno zadržale kijevske vlasti iz političkih razloga i lažnih optužbi, za stanovnike vaše zemlje, Aidena Aslina i Seana Pinnera, koji su se predali ruskoj vojsci.

Gospodine premijeru, imate velik utjecaj na predsjednika Zelenskog, ako vam je stalo do vaših građana, pomozite njihovim obiteljima i prijateljima vratiti Aidena i Seana. Pomozite meni vratiti Viktora”.

Podsjećamo kako je Medvedčuk bio u kućnom pritvoru zbog sumnje za izdaju, ali je pobjegao nekoliko dana nakon ruske invazije. Njegovu fotografiju u lisicama objaviuo je na Twitteru Volodimir Zelenski, a poslao je i poruku na Telegramu:

“Predlažem Ruskoj Federaciji da zamijenimo ovog njihovog tipa za ukrajinske muškarce i žene u ruskom zarobljeništvu”.