VIDEO: ALEN VITASOVIĆ – Nisam tip za svadbe kao Maja Šuput

Alen Vitasović

Gotovo da ne postoji osoba koja nije čula hitove ‘Ne moren bež nje’, ‘Jenu noć’ ili ‘Gušti su gušti’, koji su se našli na istoimenom albumu iz 1994., a radio ga je s autorom Livijem Morosinom.

Umjesto da nastavi u istome smjeru, dvojac se razišao, i to na veliku žalost brojnih poklonika njihovih pjesama. Iako se Alen Vitasović nastavio baviti glazbom, sličan uspjeh nikada nije ponovio. Novinske su stupce češće punili njegovi privatni problemi i borba s alkoholom nego vijesti o novim singlovima. Sada je Alen opet u žiži, ali srećom radi glazbe, jer snimio je spot za novu pjesmu  ‘Dojdi vamo’. Zanimljivo je kako je nedavno pjevao i na jednoj svadbi.

“Inače ne pjevam na svadbama, ali ovo je bila posebna prilika. Istrijan se ženio Zagrepčankom, to mi je prijatelj, iz mog je kraja, pa me pozvao da dođem kao gost iznenađenja. Otpjevao sam desetak pjesama s bendom, svi Istrijani su poludjeli, a i Zagrepčani. Inače nisam tip za svadbe kao Maja Šuput. Ne znam napraviti takav ugođaj. Više sam pop-rock izvođač”, rekao je Alen Vitasović u razgovoru za Story i nastavio:

“Sto godina sam na sceni, zna se da sam imao skandala, osobito vezanih uz određene bolesti, alkoholizam i slično. Tu su i neki nastupi koje nisam odradio kako treba zbog alkohola. Svjestan sam toga. Ljudi su sve većinom gledali s podsmijehom, ali to je ozbiljna stvar. Toliko se godina trudim i mučim na sceni, a kad te jednom stigmatiziraju, možeš biti trijezan deset godina, jedanaestu popiješ jedan gemišt i ponovno si sve zeznuo. Svjestan sam i toga”, kazao je Alen i nastavio o alkoholu:

“Ne želim toliko govoriti o alkoholu jer je to već dosadno. Svi me neprestano ispituju o alkoholu. Patetično je. Postoje određeni problemi, ali jako ih dobro kontroliram. Što sam stariji, to sam iskusniji, znam se bolje snaći i postaviti. Kad imam neke važne nastupe, pokušavam sve držati pod kontrolom”, priznaje popularni Istrijan i otkriva:

“Iskreno, nikad nisam želio biti slavan. Zapravo, nisam ni sada slavan, možda je bolje reći da nisam želio biti neka takozvana zvijezda. Dogodilo mi se to spontano. Stvarno sam volio glazbu i još je volim, premda sve manje, ali ništa drugo ne znam raditi. Od malih nogu, pete ili šeste godine, svirao sam harmoniku s ocem na svadbama. Mislio sam da nisam uopće predodređen da dođem u Zagreb, a kamoli da jednog dana nastupim u Lisinskom. Dogodilo mi se to nakon puno godina glazbenog rada, nakon sviranja svagdje po svijetu. Odjedanput su se dogodili hitovi ‘Ne morem bež nje’, ‘Sandra’, ‘Gušti su gušti’ i sad si najveća zvijezda, najljepši, najpametniji i ne znam što sve ne. I onda kreneš u Zagreb, malo gore, malo dolje… Bio sam iznenađen i zbunjen. Nisam bio spreman na to. Kako će dečko iz malog mjesta odjednom doći u Zagreb? Bio mi je to pojam. Dotad sam mislio da su samo Oliver i Mišo predodređeni za to, a ne neki Vitasović. Ali eto… I kako su me puno uzdizali u nebo, odjednom su me počeli spuštati. Takvi smo mi ljudi. Istina, malo sam i sam pridonio tome”, rekao je Vitasović koji iz hobija radi na malom radiju Labin. Tamo ugošćuje različite poznate i nepoznate ljude i razgovara o o njihovu životu.

Ako još niste čuli Alenovu novu pjesmu i vidjeli spot možete to učiniti ovdje.