VIDEO: AKCIJA POLICIJE – Rano ujutro lopove izvukli iz postelja

Zaustavljen je niz od pet provala i čak deset krađa, 35-godišnjak prepraćen u zatvor u Zagrebu, a 27-godišnjak u pritvorsku jedinicu.

U priopćenju PU zagrebačke se kaže:

Jučer, 25. studenoga 2022. godine u jutarnjim satima na području zagrebačke Dubrave, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke Sektora kriminalističke policije i Jedinice specijalne i interventne policije proveli su akciju uhićenja dvojice osumnjičenih muškaraca za počinjenje više kaznenih djela imovinskog karaktera na području Grada Zagreba i okolice.Sva kaznena djela počinjenja su od kraja veljače do početka studenoga ove godine, a ukupna materijalna šteta iznosi oko 225 tisuća kuna.

Osumnjičeni dvojac priveden je u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Za 35-godišnjaka na snazi je bio europski uhidbeni nalog te međunarodna potraga. Određen mu je istražni zatvor te je tijekom dana i prepraćen u Zatvor u Zagrebu. Kod 35-godišnjaka pronađena je i veća količina novca za koji se sumnja da potječe od izvršenja kaznenih djela.

Nad drugim osumnjičenikom provedeno je kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela „Teška krađa“ i „Krađa“ na području Dubrave, Novog Zagreba, Centra, Medveščaka i Samobora.

Temeljen naloga nadležnog suda policijski službenici obavili su pretragu doma gdje su pronađeni predmeti kaznenog djela (novac, bicikli, odjeća i drugo).

Na području Dubrave, sumnja se da su počinili tri krađe građevinskog alata iz vozila, dvije krađe različitih artikala u trgovini, a u centru Zagreba provalili su i u trgovinu iz koje su otuđili novac.

Na području Medveščaka, sumnja se da su zajedno provalili u kombi, otuđili tri bušilice s pripadajućom opremom, a nakon toga su provalili u još jedno kombi vozilo, međutim nisu uspjeli otuđiti ništa. Na području Novog Zagreba ukrali su tri bicikla i romobil, provalili u jednu trgovinu iz koje su otuđili više raznih artikala (vrećice, usisavač, aparat za šišanje i drugo).

Na području Samobora su zajedno provalili u dvije obiteljske kuće te otuđili veću količinu novca, razni nakit, mobitel, prijenosno računalo, televizor i drugo. Na područje Samobora provalili su u još jednu kuću, međutim nisu ostvarili svoj naum da se domognu nepripadajuće imovinske koristi.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 27-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je policija protiv njega podnijela posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.