VIDEO: ADVENTSKO ČUDO – Muškarac spasio napušteno novorođenče i postao heroj

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Tek rođeni pothranjeni dječačić pronađen je bačen u travi u jednom od najsiromašnijih dijelova Rio de Janeira.

Krenuvši, baš kao i svaki drugi dan, na posao, Alexandre da Silva Dias de Freitas primijetio je da se nešto miče u travi, te odmah obavijestio policiju. Ispostavilo se da nije riječ ni o kakvom čudu, već o blagoslovu!

Inženjer je, naime, pronašao muško novorođenče, bačeno u naprtnjači. Pupčana vrpca mu je još uvijek bila pričvršćena.

Dječak teži nešto više od 2 kilograma, a vjeruje se da je bačen u travu neposredno prije nego što ga je, na sreću, slučajno pronašao de Freitas.

Policajci, koji su u vrlo kratkom roku došli na uviđaj, utoplili su bebu, te ju hitno prevezli u bolnicu Maternidade Alexander Fleming, gdje se uspješno oporavlja u neo-natalnoj jedinici intenzivne njege.

Kako bi se otkrilo tko je napustio nesretnog dječačića, pokrenuta je sveobuhvatna istraga koja, zahvaljujući telefonskim pozivima stotina zabrinutih, ali i zgroženih građana, već daje prve rezultate.

Alexandre, samozatajni inženjer koji je zadivio cijeli Brazil, u bolnici se slikao s dječačićem kojega je spasio, a lokalnoj je televiziji rekao da je prvo mislio kako se, zapravo, radi o lutki.

“Kada sam bolje pogledao, vidio sam tu malenu stvar i pomislio da je lutka. Uzeo sam ga u naručje i pozvao policiju. Božić se bliži, a uvijek ću se sjećati ovog dana, jer sam spasio nečiji život”, rekao je.

I za policajca Inacia Carvalha, ali i njegove kolege, prizor odbačenog novorođenčeta, također je bio šok.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/jenniffer.albuquerque.98/posts/1234111270021712″ bottom=”30″]

Komentiraj