VESNA ŠKARE OŽBOLT: Gradonačelniče, pokažite da niste Bandićeva škola

Prošlog su tjedna isplivale teške optužbe na račun gradonačelnika Tomaševića i njegovih najbližih suradnika – kaže Vesna Škare Ožbolt, bivša ministrica, koja se natjecala za gradonačelnicu Zagreba.

Na Facebooku nastavlja:

Nakon što je Ante Samodol iznio detalje svog ulaska u Upravu Holdinga, i još slavnijeg izlaska, dao je naslutiti kako je Ratko Bajakić tzv. siva eminencija. Ako je tako, takva je činjenica u najmanju ruku skandalozna. Međutim, gradonačelnikova je reakcija još skandaloznija. Kaže da komentiranje toga nije njegova uloga i da ne misli na to trošiti vrijeme. Zgodno.

Čisto mali podsjetnik. Gradonačelnik je javni službenik, a službu dobiva na povjerenje od građana. To znači da, ako u javnost isplivaju informacije koje dovode u pitanje njegovu vjerodostojnost i zakonitost njegova djelovanja, pogotovo u prvih pola godine mandata, itekako je njegova uloga to komentirati i, ustvari, ne postoji prečnija stvar za utrošiti njegovo vrijeme.

Stoga pozivamo gradonačelnika i njegove najbliže suradnike da javno obrazlože i, nadajmo se, opovrgnu svaki navod kojeg je iznio Ante Samodol!

U protivnom, ove bi se zime mogli, umjesto kuhanog vina, na adventskim kućicama skupljati potpisi za njihov opoziv.

Eto, mala lekcija iz liderstva. Prva je uvijek besplatna.