VESNA ŠKARE OŽBOLT: Gradonačelniče, pokažite da niste Bandićeva škola

Prošlog su tjedna isplivale teške optužbe na račun gradonačelnika Tomaševića i njegovih najbližih suradnika – kaže Vesna Škare Ožbolt, bivša ministrica, koja se natjecala za gradonačelnicu Zagreba.

Na Facebooku nastavlja:

Nakon što je Ante Samodol iznio detalje svog ulaska u Upravu Holdinga, i još slavnijeg izlaska, dao je naslutiti kako je Ratko Bajakić tzv. siva eminencija. Ako je tako, takva je činjenica u najmanju ruku skandalozna. Međutim, gradonačelnikova je reakcija još skandaloznija. Kaže da komentiranje toga nije njegova uloga i da ne misli na to trošiti vrijeme. Zgodno.

Čisto mali podsjetnik. Gradonačelnik je javni službenik, a službu dobiva na povjerenje od građana. To znači da, ako u javnost isplivaju informacije koje dovode u pitanje njegovu vjerodostojnost i zakonitost njegova djelovanja, pogotovo u prvih pola godine mandata, itekako je njegova uloga to komentirati i, ustvari, ne postoji prečnija stvar za utrošiti njegovo vrijeme.

Stoga pozivamo gradonačelnika i njegove najbliže suradnike da javno obrazlože i, nadajmo se, opovrgnu svaki navod kojeg je iznio Ante Samodol!

U protivnom, ove bi se zime mogli, umjesto kuhanog vina, na adventskim kućicama skupljati potpisi za njihov opoziv.

Eto, mala lekcija iz liderstva. Prva je uvijek besplatna.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!