VESNA PUSIĆ: Oni koji su nanijeli sramotu zemlji pokušavaju nam naštetiti lažima

Podijelite članak

vesna pusić

Vesna Pusić, bivša ministrica vanjskih i europskih poslova, obratila se javnosti i prokomentirala nalaz Državne revizije koja je ustanovila da je tajnica u njezinom ministarstvu uz standardnu plaću primila i honorar koji je se u tri godine popeo na 300.000 kuna bruto.

Osvrnula se i na kupnju zgrade u Bruxellesu u koju je trebalo biti smješteno cjelokupno Stalno predstavništvo RH pri EU.

Hrvatska je još 2013. godine za zgradu platila 11,5 milijuna eura, a takav potez tehnički ministar vanjskih poslova Miro Kovač nazvao je – šlamperajem.

Vesna Pusić je preko Facebooka odgovorila na sve optužbe:

S obzirom na brojne tekstove u medijima, dvije, tri oko tajnice i ostalim napadima na HNS.

Kao što je vidljivo iz sadržaja ugovora, on je sklopljen upravo za poslove koji nisu u opisu radnog mjesta tajnice i koji je osoba obavljala izvan radnog vremena. Takav ugovor napravile su stručne i pravne službe ministarstva, a ne ja. A ono što su u mom kabinetu radile 3 tajnice, sada ih radi 6.

Zgrada u Briselu je kupljena za stalno predstavništvo pri EU. Po povoljnijoj cijeni od one za koju se ta ista zgrada prodavala nekoliko godina ranije, a kupljena je temeljem odluke Vlade. Preseljenje ide sporo, uglavnom zbog kompliciranih administrativnih zahtjeva briselskih vlasti. Zgrada je neophodna za posao stalne članice EU.

Očito je da se konkurencija baš jako boji HNS-ovih ljudi, jer ne prezaju pred lažima i pritiscima na medije i državne institucije, kako bi nešto izmislili, kada već nema stvarnih zamjerki. Oni koji su nanijeli sramotu zemlji svojom vlašću, sada lažima pokušavaju naštetiti onima koji zemlju mogu izvući iz situacije neodgovornosti i neznanja.

O nalazima Državne revizije pisali smo OVDJE.

Komentiraj