VESNA PUSIĆ: Divljaštvo Glasnovića prema studentima generalno ljude degutira

Vesna Pusić

Vesna Pusić, bivša ministrica vanjskih i europskih poslova te počasna predsjednica HNS-a, gostovala je na N1 i govorila o političkoj situaciji u Hrvatskoj i osvrnula se i na izjave zastupnika Željka Glasnovića o studentima Filozofskog fakulteta.

“Ne bih rekla da je katastrofalno prošla”, rekla je odgovarajući na pitanje zašto je oporba loše prošla na izborima. ” HNS je dobio 27 tisuća glasova više nego prošli put. SDP je u toj koaliciji dobio manje glasova. Meni se čini da je to zato jer postoji čudno uvjerenje da su njihovi  birači njima zagarantirati i da treba vrbovati desnicu. Birači su pokazali da imaju kuda, a to je ostati kod kuće. Pokazali su da imaju kuda i mislim da se s tog stajališta mora početi razmišljati i osmisliti neki drugi pristup.”

“To su birači koji su osjetljiviji na grubost koja je ovladala hrvatskom politikom. Tome će se morati naći lijeka. Ovakva divljaštva kakva smo vidjeli od Glasnovića prema studentima – to generalno ljude degutira što se tiče cijelog političkog procesa, ali je rezultat postepene radikalizacije javnog govora i onoga što je dopustivo reći. To je jedan loš trend pobune protiv političke korektnosti. To je kao da se pobunite protiv pristojnosti i čistoće, činjenice da, primjerice, morate imati čiste nokte.

Ovo naoko prihvaćanje najvećih neofašističkih izjava u javnosti, ima istovremeno kao posljedicu da se ljudi, koji ne glasaju kao vojska, povuku”, rekla je Pusić za N1.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!