VESELI BOŽIĆNI TRAMVAJ: Nakon pandemije ponovno na zagrebačkim ulicama

Zagrebački električni tramvaj, nakon dvije pandemijske godine, ponovno participira u bogatom programu Adventa u Zagrebu.

Na zadovoljstvo naših najmlađih sugrađana i posjetitelja Zagreba, kako bi se osigurao pravi doživljaj zimske bajke, u promet se ponovno vraća Veseli božićni tramvaj koji će pronositi blagdanski duh našim gradom.

Jedinstvena je to priredba koja uključuje vožnju turističkim tramvajem iz 1924. godine u trajanju od pola sata, uz prigodan igrokaz Djeda Božićnjaka i vilenjaka, a osigurana je i podjela slatkiša našim najmlađim sugrađanima i posjetiteljima.

Veseli božićni tramvaj će biti u prometu od utorka, 6. prosinca do subote, 31. prosinca. U navedenom periodu, tramvaj će voziti svakih pola sata i to od ponedjeljka do četvrtka od 16 do 19 sati, petkom od 12 do 16 sati, a subotom i nedjeljom od 10 do 16 sati. Tramvaj će polaziti s ugla Praške ulice i Trga bana Josipa Jelačića, gdje će biti i kućica za prodaju karata, a vozit će trasom od Trga bana Josipa Jelačića, Ilicom do Ulice Republike Austrije, Jukićevom i Mihanovićevom preko Zrinjevca natrag do polazne stanice u Praškoj ulici. Cijena karte iznosi 30 kuna.

Veseli božićni tramvaj neće voziti za Božić, 25. prosinca, na blagdan Svetog Stjepana, 26. prosinca, vozit će od 12 do 16 sati, dok će na Badnjak i Staru godinu tramvaj voziti od 10 do 13.30 sati. Veseli Božićni tramvaj neizostavni je dio višestruko nagrađivane manifestacije „Advent u Zagrebu“, čije fotografije i kadrovi čarobnog ozračja svake godine obilaze svijet, stoga Vas pozivamo da nam se pridružite na čarobnoj vožnji i osjetite pravi doživljaj zimske bajke.