VELJKO KAJTAZI: Nećemo odustati – inzistirat ćemo da se “Za dom spremni” zabrani

“Ono što je jako bitno jest da ćemo mi i dalje tražiti, raditi na tome na sve moguće načine, inzistirati, zajedno sa svim ostalim nacionalnim manjinama, da se to zabrani”, rekao je zastupnik Veljko Kajtazi o pozdravu Za dom spremni, gostujući na N1 televiziji.

“Ne tražimo ništa drugo osim onoga što su i druge države učinile, na primje Austrija – za takve simbole i uzvikivanja oni su već odredili kazne. Znači, može se. Moje mišljenje  je da ova Vlada dosta čini za manjince. I jako, jako je bitno, mora se stvoriti određena klima.

Onog trenutka kada dođe do klime, doći će i do određene zakonske zabrnae. Vjerujem i očekujem da ćemo to učiniti. I prijašnje su Vlade mogle to učiniti. Zašto to nije napravljeno, ne znam.

Očekujem, kad se stvori klima, da će doći do zabrane. Vjerujem da ćemo iznaći neko rješenje”, dodao je Kajtazi, gostujući na N1.

S premijerom će se sastati u rujnu.

“Ja se nadam da ćemo nastaviti razgovore, moramo sjesti i razgovarati, što dosad nije bilo tako. Od prošle godine počeli smo razgovarati i raditi na tome, što je jako dobro. Kad postoji dijalog, može se doći do nekog rješenja.