VELJKO KAJTAZI: Bandić troši novac građana Zagreba za osobnu promociju – tome treba stati na kraj

veljko kajtazi

Sedam Bandićevih točaka, koje su nedavno prihvaćene u Gradskoj skupštini većinom glasova zastupnika, kod mnogih su izazvale negodovanja, a oporba ih je nazvala predizbornim trikom.

Saborski zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi otišao je korak dalje i prozvao zagrebačkog gradonačelnika za manipulacije Romima na račun besplatnih udžbenika, koji su im na Bandićev prijedlog, osigurani iz zagrebačkog gradskog proračuna, prenosi Media servis.

Drugim riječima, Bandićev kadar obilazi romske obitelji s popisom na kojem oni koji će podržati Koaliciju za premijera, dobivaju besplatne udžbenike. Ali, samo oni, tvrdi Kajtazi.

“Moja protukandidatkinja Nura Ismailovski je na Bandićevoj listi, a bila je i 2007., nakon čega je ušla u Gradsku skupštinu. Zanimljivo, u ovih 9 godina niti jednom nije bila na terenu. Sada se prvi put pojavljuje na terenu, dijeli besplatne knjige, ali samo onima koji obećaju da će glasovati za nju. Od jutra mi zvone telefoni, Romi smatraju da uz takav pritup, bolje da ne dobiju besplatne udžbenike.”

Kajtazi je poslao otvoreno pismo Milanu Bandiću u kojem traži očitovanje na brojne pritužbe koje je dobio s terena. Tvrdi da zagrebački gradonačelnik predvodi listu političara koji rade na razjedinjavanju romske zajednice.

“Manipulira na sve načine. Meni je nedavno rekao da će to učiniti, ja sam to shvatio kao šalu, no on je to shvatio ozbiljno. Nije mi jasno što u ovih 16 godina nije zaposlio niti jednog Roma u Gradskoj upravi. Ako voli Rome, kao što tvrdi, zašto ništa nije učinio za njih?”

Kajtazi tvrdi da će učiniti sve što je u njegovoj moći da pravnim putem stane na kraj Bandićevoj “lakrdiji”. A pozvao je i ostale stranke da učine isto.”Pozivam sve velike stranke da poduzmu sve mjere kako Bandić više ne bi za svoju promociju trošio novac građana grada Zagreba.”