VELIMIR ZAJEC: Sanjin Španović napravio je sjajnu knjigu o meni

Nakon godinu dana rada Sanjin Španović završio je veliku biografiju Velimira Zajeca, nekada sjajnog nogometaša i kapetana Dinama.

Piše: Tomislav Pađiček (Media servis)

Promocija knjige održat će se sutra navečer u zagrebačkom kazalištu Komedija.

“Ne mogu vjerovati da sam tako star”, kaže Dinamova legenda Velimir Zajec, danas 66- godišnjak koji je ostvario veliku nogometnu karijeru, igrajući prvo u zagrebačkom Dinamu, a potom i u grčkom Panathinaikosu.

Sutra će biti točno 40 godina od dana kada je Dinamo postao prvak bivše države, a tim povodom održat će se promocija knjige Zeko. Riječ je o biografiji čiji je autor Sanjin Španović. Sama knjiga jako se sviđa legendarnom Zeki. Potvrdio je to i Media servisu.

“Biografija je sjajna, po meni dobro napravljena. Mislim da je dosta stvari u njoj obrađeno. Naravno, neke se stvari zaborave pa se njih čovjek tek kasnije sjeti. No sve u svemu više sam nego zadovoljan”, priča Zajec.

Priznaje da se često sjeti dana ponosa i slavne 1982.”Sjetim se svakog trenutka. To je bio veliki uspjeh naše generacije. Ne mogu nabrajati sve svoje dečke. Mi smo svojom snagom i voljom napravili da Dinamo opet bude prvi. Naravno, tu se moramo zahvaliti Ćiri Blaževiću, našem treneru, kao i navijačima”, dodao je Velimir Zajec.

Autor Sanjin Španović na knjizi je radio godinu dana. Ukratko je objasnio kako će izgledati sama promocija.

“Neće biti klasične govorancije, više će to biti jedna lijepa rasprava koju će moderirati Božo Sušec. Ne treba s njim, Zekom, Ćirom i Samovojskom ništa pripremati. To će biti zanimljiva panel, neću reći rasprava već zanimljivo druženje”, rekao nam je autor knjige Španović.

Knjiga o Dinamovoj legendi ima 480 stranica i sadrži brojne dosad neviđene fotografije iz privatnog albuma.

“To nije bila ni zabava ni napor već privilegija i neopisiv gušt. Tu su mnogi idoli mog djetinjstva s kojima sam se nalazio i razgovarao. Nikada nisam klonuo duhom iako je bilo trenutaka kada je dolazilo do zasićenja. Napora nikada, bio je to veliki privilegij napraviti”, zaključio je Sanjin Španović.

Kao što je svim štovateljima Dinama, ali i svima koji vole nogomet bila privilegija gledati Zajeca kako igra. Boysima je vječno u srcu, ne samo radi požrtvovnosti i liderstva na terenu i čak 238 utakmica u modrom dresu već i zbog činjenice da je na Valentinovo 2000. godine upravo Zajec izašao iz klupskih prostorija i viknuo legendarnu rečenicu “Imamo Dinamo”!