VELIKO SLAVLJE DINAMA: Fernandes i Soudani za preokret u Salzburgu i Ligu prvaka

Josip Pivarić u akciji (Foto: GNK Dinamo)
Josip Pivarić u akciji (Foto: GNK Dinamo)

Dinamo je igrao uzvratnu utakmicu play-offa Lige prvaka protiv Red Bull Salzburga. Nakon prvih 90 minuta rezultat je bio 1:1, a Modrima je za plasman u skupinu Lige prvaka bila potrebna bilo kakva pobjeda ili remi s dva ili više zabijenih golova.

Dinamo je počeo sporo, gotovo nezainteresirano, sa slabim napadima i velikim rupama u obrani.

Inicijativa je bila cijelo vrijeme na strani Red Bulla, a Dinamo gotovo da nije stvorio niti jednu iole izglednu priliku.

Već je u 8. i 9. minuti Salzburg mogao voditi jer su imali dvije velike prilike.

I onda u 21. minuti 1:0 za Domaćina. Strijelac je Valentino Lazaro, nakon što je Stojanović bio neoprezan, a Lazaro je primio Sorianov pas i pobjegao mu po desnoj strani Dinamove obrane.

Sjurio se u kazneni prostor. Sigali mu je krenuo u susret, ali mogao je samo gledati kako lopta nakon Lazarovog sjajnog šuta od prečke odlazi u Eduardov suprotni kut.

U 45. minuti Wanderson je pobjegao Stojanoviću i Sigaliju, izbio sam pred Eduarda, koji mu bacanjem u noge spašava poduplanje prednosti domaćih.

Dinamo je stisnuo u drugom poluvremenu, ali je Salzburg u nekoliko navrata moga povesti i s 2:0, ali je spašavao odlični Eduardo na golu.

U 70. minuti najbolja prilika na utakmici za Modre. Stojanović je ubacio, a Jr. Fernandes glavom dobro pucao. Walke je obranio krajnjim naporom.

Dinamo i dalje pritišće i to se na kraju isplatilo. Dinamo je u 87. minuti izjednačio na 1:1. Junior Fernandes je strijelac!

Išlo se u produžetke i onda je bljesnuo čovjek kojeg nismo gotovo vidjeli na utakmici. U 95. minuti – GOOOOL!!! El Arabi Hilal Soudani je zabio za 2:1 Dinama u Austriji!

Jr. Fernandes je gurnuo jednu sjajnu loptu u prostor za Alžirca, a ovaj je iz drugog pokušaja uspio matirati Walkea.

Dinamo potom visi. Salzburg čini sve da postigne zgoditak. U 100. minuti gotovo da i uspijevaju. Lainer je ostao sam pred praznim vratima nakon ubačaja iz kornera, ali puca preko vrata.

Salzburg i dalje napada, ali Dinamo ima svoje prilike. Rog je imao meč-loptu u 109. minuti, ali Austrijanci su izbili na gol-crti.

U 112. opasan udarac Soriana, ali Eduardo odlično skida. Salzburg sve pokušava, ali Dinamo je preživio.