VELIKO PRIZNANJE: Kolinda Grabar-Kitarović izabrana u Međunarodni olimpijski odbor

Hrvatska je dobila još jedno veliko priznanje. Međunarodni olimpijski odbor na današnjoj je Skupštini Kolindu Grabar-Kitarović izabrao za članicu Međunarodnog olimpijskog odbora.

Izvor: Media servis

Bivša hrvatska predsjednica predložena je od strane predsjednika MOO-a Thomas Bacha, a izabrana je velikom većinom i to s 86 glasova za, dok su tri bila protiv.

Uz Grabar-Kitarović izabrani su Kubanka Marie de la Caridad Colon Ruenes, saudijska princeza Reeme Bandar Al-Saud, Battushig Batbold iz Mongolije i legendarni Sebastian Coe iz Velike Britanije.

Evo što je za Media servis na tu temu rekao predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

“To je za Hrvatsku i hrvatski sport velika stvar. Imati osobu koja je dio te strukture kao što je to nekada bio Antun Vrdoljak, za nas je vrlo važno jer bolje ste informirani i možete djelomično utjecati na promicanje interesa hrvatskog sporta, istaknuo je Mateša.

“Vrlo sam počašćena i vrlo sam radosna što sam izabrana za članicu Međunarodnog olimpijskog odbora. Naravno, zahvalna sam svima – i onima koji su me predložili i onima koji su dali glas i doista se veselim radu na vrijednostima olimpizma. Ne samo kad je riječ o sportu, već i o međuljudskom razumijevanju. Implementaciji razvojnih ciljeva, među koje sport spada kao jedan od enablera u više skupina”, kazala je Grabar- Kitarović, kako prenosi Dnevnik,hr.

“Obaveze ovise o meni samoj. Iako, ako se prihvatite takve funkcije – trebate raditi i raditi što je moguće više. Volonterska je funkcija, ne plaća se. Sve one spekulacije koje sam vidjela o velikoj plaći – zaboravite. Zbog toga nisam ni ulazila u sve ovo već zato što volim sport, želim promicati sport, vrijednosti olimpizma i UN-a. Aktivirat ću se kolikogod mi to vrijeme bude dopuštalo jer sam u međuvremenu postala članicom nekoliko upravnih vijeća, raznih think-thank grupa diljem svijeta. Ali to mi je i cilj – raditi više globalno nego lokalno”, navela je Grabar-Kitarović.

Komentiraj