VELIKO ISTRAŽIVANJE: Po čemu će Zagrepčani pamtiti Milana Bandića

Nakon što je 20 godina upravljao metropolom u anketi Nove TV Zagrepčane su odgovorili po čemu će oni osobno pamtiti Milana Bandića.

Po fontanama će ga tako pamtiti 18 posto ispitanika, a njih isto toliko pamtit će ga po aferama i optužnicama. 13 posto ispitanika smatra da je neumorno radio ili, kako bi on rekao, delao. Da je pazio na građane, misli 11 posto ispitanika, a isti postotak smatra da je dobro vodio grad, kaže anketa Nove TV.

Da je bio velikodušan prema građanima, misli 10 posto građana, ali njih 9 posto pamtit će ga po mitu i korupciji.

Osam posto ispitanih misli da je bivši gradonačelnik loše vodio grad, no isti postotak smatra je da za građane učinio puno dobroga. 8 posto pamtit će ga i po novoj žičari, kao i komunikaciji i ophođenju s ljudima. Uređenje Bundeka je nešto što će pamtiti 6 posto ispitanika. Novi rotor pamti i povezuje s Bandićem 5 posto ispitanika, a njih isto toliko Bandića će se sjećati po nepotizmu.

Po kojem doprinosu će ga pamtiti?

Upitani po kojem će doprinosu gradu najviše pamtiti Milana Bandića, Zagrepčani na prvo mjesto stavljaju njegovu velikodušnost prema građanima, njih 13 posto.

Za njih 11 najpozitivnija ostavština je izgradnja fontani, za 8 posto izgradnja rotora, a za njih 7 posto uređenje Bundeka. Uređenje, izgradnja, asfaltiranje i čiste ulice 6 posto Zagrepčana izdvaja kao najveći Bandićev doprinos.

Da je neumorno radio, najpozitivnijim je ocijenilo 5 posto građana, a isto toliko njih izdvojilo je besplatne udžbenike. 3 posto ispitanika navodi status majki odgojiteljica, a 3 posto njih izgradnju nove žičare. Javni prijevoz prvi je odabir 2 posto građana i, na kraju, za 2 posto građana to je zagrebački Advent.

Ocijenjen trojkom

Nakon 20 godina Milan Bandić ocijenjen je školskom ocjenom 3. Naravno, bolje ga ocjenjuju njegovi birači ili birači HDZ-a, koji mu je bio partner. Da se njih pita, bivši gradonačelnik dobio bi i 4. SDP-ovi pak birači ocjenjuju ga trojkom, a najkritičniji su birači stranke Možemo! koji mu daju dvojku.