VELIKO HRVATSKO SRCE: Akcija ide dobro – za Milu prikupljeno već 8 milijuna

Građani su se u velikom broju odazvali da pomognu maloj Mili Rončević, koja je oboljela od akutne mijeloične megakariotične leukemije, pa je u petak prikupljeno 8 milijuna kuna.

Milino jednogodišnje liječenje u Americi, prema najnovijim informacijama, vjerojatno će koštati 2,2 milijuna dolara, odnosno oko 14,55 milijuna kuna.

Iz riječkog KBC-a kažu da za Milu u svijetu postoje tri potencijalna darivatelja. “Pružamo maloj pacijentici pravodobnu i sveobuhvatnu medicinsku skrb sukladno europskim smjernicama za liječenje pedijatrijskih leukemija. Djevojčica je hospitalizirana u Klinici za pedijatriju KBC Rijeka zbog recidiva (povrata) rijetke vrste leukemije od 27. veljače ove godine. Zbog nepovoljnog odgovora na standardnu terapiju, konzultirani su europski eksperti i preporučena terapija druge linije. Lijek klofarabin je nabavljen i čeka se odluka roditelja za njegovu primjenu.

Učinjeno je pretraživanje Svjetskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i pronađena tri potencijalna darivatelja iz Sjedinjenih Američkih Država, Italije i Njemačke. Trenutno je hrvatski registar u kontaktu s američkim registrom radi potvrdnih testova. Regulatorni okviri nam priječe iznošenje detaljnijih informacija vezanih uz liječenje, a sukladno Zakonu o zaštiti prava pacijenata.”

Roditelji djevojčice, Sanja i Marin, gotovo da su u šoku od sreće jer nisu vjerovali kako se može skupiti toliki novac i ne znaju kojim bi riječima sve opisali.

Donacije možete uplatiti koristeći sljedeće podatke:

Žiro račun humanitarne akcije – PBZ:
Zaklada Nora Šitum
HR2423400091511004008
SWIFT: PBZGHR2X

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/noraforacro/posts/1881650738636060″ bottom=”30″]